صدای جمهوری اسلامی ایران

مصطفی محدثی خراسانی فضای ادبی شكل گرفته اخیر در حوزه مقاومت را نشان دهنده روح روشن، شفاف و آرمان خواهی دانست كه كماكان در فرهنگ ما جاری و ساری است و در جان شاعران ما مشعل وجدان بیدار و آگاه فروزان است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت؛ مصطفی محدثی خراسانی یكی از شاعران كشور در گفتگو با برنامه « مثنوی حماسه» رادیو مقاومت ریشه شعر مقاومت در دفاع مقدس دانست و گفت: شعر مقاومت مفاهیم و حوزه مفهومی است كه در شعر دفاع مقدس داشته ایم و امروز ما به آن شعر مقاومت می گوییم.

وی با تاكید بر این كه در مفهوم عام تر شعر فارسی در طول تاریخ شعر مقاومت است، تصریح كرد: پالودن و پالایش انسان و حركت انسان به سمت روشنی ها و دور كردن آدمی از زشتی ها و پلیدی ها و ایستادگی در مقابل آنچه ناراستی است. از این منظر شعر فارسی، شعر مقاومت است.

این شاعر متذكر شد: البته اصطلاحی كه امروز روی آن بیشتر تاكید داریم و مصادیقش را می شناسیم، شعر مقاومت است كه با انقلاب اسلامی و سال های منتهی به انقلاب شروع شده در دوران دفاع مقدس اوج گرفته و پس از دفاع مقدس هم در ادامه با جریان مقاومت بین الملل اسلامی، فلسطین، مدافعان حرم و مطالب دیگری كه ما در این سال ها با آنها دست در گریبان بودیم امتداد پیدا كرده است.

وی افزود: پیشكسوتان ما جریان سازان این مسیر بودند، ولی جوان ها بسیار بسیار خصوصا این روزها پرشور و پرتعداد در این عرصه حضور دارند و كارهای ارزشمند و درخشانی را از آنها شاهد هستیم.

محدثی خراسانی در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت با اظهار به این كه شاهنامه خودش مقاومت است، توضیح داد: سرودن شاهنامه یكی از عمده ترین دلایلش صیانت از حریم و حرمت زبان فارسی و پاسداشت زبان فارسس و نگهداشت میراث زبان فارسی بوده است این خودش نوعی مقاومت است جدای از مفاهیمی كه در شاهنامه است كه به لحاظ مفهومی همه آنها ترویج راستی و درستی و نكوهش زشتی ها است. فلسفه سرودن شاهنامه هم انگیزه مقاومتی است كه فردوسی داشته است.

وی بر تاثیرگذاری محیط و شرایطی كه شاعر در آن قرار دارد بر شعر اشاره كرد و گفت: قطعا هرچه شاعر بیشتر با تمامی وجود خودش با مفهومی درگیر و گلاویز شود تاثیر عمیق تری بر رویش خواهد داشت و این تاثیر عمیق تر هنگام سرودن بیشتر خودش را نشان خواهد داد. شاعران عرب مانند محمود درویش، اشعارشان عمیق تر و تاثیرگذارتر است و در جریان دفاع مقدس نیز شاعرانی كه بیشتر در جبهه ها حضور داشتند و در جریان مستقیم جنگ و جبهه بوده اند، توانسته اند تاثیرگذار تر مفاهیم را بیان كنند.

این شاعر افزود: شاعر به دلیل حساسیت بالایی كه دارد ممكن است دیدن یك خبر یا تصویر او را به شدت متاثر كند و انگیزه ای برای سرودنش باشد.

وی فضای ادبی شكل گرفته اخیر در حوزه مقاومت را نشان دهنده روح روشن، شفاف و آرمان خواهی دانست كه كماكان در فرهنگ ما جاری و ساری است و در جان شاعران ما مشعل وجدان بیدار و آگاه فروزان است كه اینقدر از جنایات رژیم صهیونیستی و مظلومیت مردم غزه متاثر شدند و این واكنش های انسانی و عمیق را از خود نشان دادند و فكر می كنم در ماه های آتی بیشتر شاهد آثار درخشان تری باشیم.

محدثی خراسانی با بیان این كه رسانه ملی حرف اول را در میان مردم می زند، گفت: صدا و سیما خیلی می تواند خیلی تعیین كننده و تاثیر گذار باشد.

وی به شاعران جوان توصیه كرد: نسل جوان ما در كنار سرودن باید كماكان مطالعه جزو اولین اولویت هایشان باشد و هم آثار گذشتگان و هم آثار معاصر چه داخلی و چه خارجی را عمیق مطالعه كنند.

گفتنی است؛ شما مخاطبان ارجمند رادیو مقاومت میتوانید برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت را شنبه تا چهارشنبه از ساعت 21:00 تا 23:00 روی موج اف ام ردیف 95,5 مگاهرتز و یا از طریق نرم افزار كاربردی ایران صدا دنبال كنید. همچنین سامانه پیامكی 30000955 آماده دریافت پیامك‌های مخاطبان فهیم رادیو مقاومت است.

خبرنگار : زهرا جودكی

مرتبط با این خبر

  • ضرورت صدور ادبیات و فرهنگ مقاومت به آزادی‌خواهان جهان

  • بیداری انسان‌رسانه‌ها و كاهش تسلط غرب بر رسانه‌ها در دنیای امروز

  • یمن مراكز استراتژیك اسرائیل را از حیّز انتفاع ساقط كرده است

  • سلطه‌طلبی یهودیان؛ نتیجه نژادپرستی و پروپاگاندای رسانه‌ای

  • حفظ انسجام محور مقاومت با تمام توان

  • چین و روسیه دو سوی مقاومتِ تركیبی قرار دارند

  • هنرمندان روحیه وطن‌پرستی را در نسل جوان تقویت كنند

  • رسالت اصلی جامعه دانشگاهی جهاد علمی و امیدآفرینی است

  • تطهیر چهره تحریرالشام و تخریب ایران؛ اولویت رسانه‌های معاند

  • چالش‌های بین‌المللی، گریبانگیر رژیم صهیونیستی در سال جدید میلادی