صدای جمهوری اسلامی ایران

نوروزی در رابطه با اهداف بالكانیزاسیون منطقه گفت: اهداف اصلی بالكانیزاسیون شامل تأمین امنیت رژیم صهیونیستی، مهار ایران و قطع ارتباط آن با محور مقاومت، و تسلط بر منابع انرژی در قفقاز و خزر است. خاورمیانه به دلیل اهمیت تاریخی، سیاسی، جغرافیایی و اقتصادی‌اش، هدفی استراتژیك برای این طرح‌ها به شمار می‌آید.

مجتبی نوروزی، عضو هیئت علمی دانشگاه و كارشناس مسائل سیاسی در گفتگوی تلفنی با برنامه «عصر مقاومت» رادیو مقاومت، ریشه تلاش‌های آمریكا و رژیم صهیونیستی را برای تجزیه كشورهای منطقه در صحبت‌های وزیر خارجه رژیم صهیونیستی دانست و گفت: موشه یعلون، در سال ۲۰۱۴ ، در سفر به ایالات متحده از مرزهای جدید خاورمیانه سخن گفته بود.

وی با ذكر اینكه این تلاش‌ها ممكن است به عنوان یك بلوف تلقی نشود و واقعیت‌هایی در پس آن وجود داشته باشد، اظهار كرد: این بحث نشان‌دهنده نگرانی‌های جدی درباره امنیت ملی و تحولات منطقه‌ای است كه باید به آن توجه شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به واژه "بالكانیزاسیون" اظهار كرد: این واژه به فرآیند تقسیم یك كشور چند قومی به كشورهای كوچكتر با قومیت‌های همگن اشاره دارد و در زمان فروپاشی امپراتوری عثمانی در منطقه بالكان رایج شد.

نوروزی افزود: در حال حاضر، این مفهوم در مورد كشورهای سوریه، عراق و برخی دیگر از كشورهای منطقه در دستور كار نظام سلطه قرار دارد. هدف این است كه این كشورها به مناطق قومی تقسیم شوند، مانند تقسیم سوریه به دو بخش شمالی و جنوبی و عراق به سه منطقه با مراكز مختلف. ناتو نیز به دنبال گسترش نفوذ خود به شرق و دسترسی به قفقاز و هندوستان است،

وی در رابطه با اهداف بالكانیزاسیون منطقه عنوان كرد: اهداف اصلی بالكانیزاسیون شامل تأمین امنیت رژیم صهیونیستی، مهار ایران و قطع ارتباط آن با محور مقاومت، و تسلط بر منابع انرژی در قفقاز و خزر است. خاورمیانه به دلیل اهمیت تاریخی، سیاسی، جغرافیایی و اقتصادی‌اش، هدفی استراتژیك برای این طرح‌ها به شمار می‌آید.

این كارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: به نظر می‌رسد كه جبهه مقاومت به دلیل افزایش بستر اجتماعی و حمایت‌های مردمی، در برابر این تلاش‌ها مقاومت كند و موفقیت‌های نظام سلطه در تحقق اهدافش را غیرممكن كند. اگرچه ممكن است آسیب‌های تاكتیكی به جبهه مقاومت وارد شود، اما به نظر می‌رسد كه در سطح راهبردی، این تلاش‌ها به موفقیت‌های چشمگیری نخواهد رسید.

نوروزی در مصاحبه با رادیو مقاومت با بیان اینكه تركیه تحت رهبری اردوغان به دنبال گسترش نفوذ خود در سوریه و احیای تمایلات عثمانی‌گرایانه است، گفت: اردوغان و هیئت حاكم تركیه به دنبال تقویت قدرت خود در منطقه و افزایش عمق استراتژیك خود هستند. این كشور همچنین تلاش دارد تا نظر غرب را جلب كند و خود را در دل كشورهای ناتو جا دهد. در این راستا، تركیه در تلاش است تا روابط خود را با آمریكا و حتی رژیم صهیونیستی تقویت كند.

وی اظهار كرد: تحلیل‌گران بر این باورند كه آینده تركیه به لحاظ سیاسی و اقتصادی ممكن است در كوتاه‌مدت موفقیت‌هایی داشته باشد، اما در بلندمدت با چالش‌هایی مواجه خواهد شد. نقش تركیه در ناملایمات جبهه مقاومت متأسفانه منفی است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه به سخنان قیس الخزعلی مبنی بر تفاوت‌های حوادث سال ۲۰۱۱ و ۲۰۲۴ پرداخت و عنوان كرد: اتفاقاتی كه در سال ۲۰۱۱ اتفاق افتاد در مقایسه با اتفاقات در سال ۲۰۲۴ مخصوصاً در سوریه، نقشه اجتماعی منطقه تغییر كرده و نظام سیاسی سوریه باید به ملت‌سازی توجه بیشتری داشته باشد.

نوروزی با اشاره به ناكامی‌های اسرائیل در تثبیت امنیت و بهبود وضعیت خود، گفت: اقدامات اسرائیل باعث افزایش نفرت عمومی نسبت به این رژیم در سطح بین‌المللی شده و تظاهرات‌های زیادی در حمایت از غزه در كشورهای غربی برگزار می‌شود.

وی افزود: به نظر می‌رسد كه جبهه مقاومت با تقویت روحیه خود و ایجاد بسترهای اجتماعی مثبت، می‌تواند به موفقیت‌های بیشتری دست یابد تا در نهایت به فروپاشی رژیم صهیونیستی منجر شود.

مرتبط با این خبر

  • موج مقاومت‌ در خیابان پیروزی

  • موج مقاومت درخیابان پیروزی

  • رضا كوچك زاده، مدیر رادیو مقاومت مطرح كرد: راه‌اندازی بخش عربی در برنامه‌های رادیو مقاومت رادیو مقاومت؛ رسانه استقامت تا پیروزی

  • مدیر رادیو مقاومت: با بدنه كارشناسی و شبكه تحلیلگران ارتباط منظم و مستمر داریم

  • مدیر رادیو مقاومت مطرح كرد راه‌اندازی بخش عربی در برنامه‌های رادیو مقاومت/ رادیو مقاومت؛ رسانه استقامت تا پیروزی

  • رضا كوچك زاده، مدیر رادیو مقاومت مطرح كرد: راه‌اندازی بخش عربی در برنامه‌های رادیو مقاومت

  • راه‌اندازی بخش عربی رادیو مقاومت(اخبار ادبی و هنری)

  • مدیر رادیو مقاومت مطرح كرد: بخش عربی در برنامه‌های رادیو مقاومت راه‌اندازی شد

  • رضا كوچك زاده، مدیر رادیو مقاومت مطرح كرد: راه‌اندازی بخش عربی در برنامه‌های رادیو مقاومت

  • راه‌اندازی بخش عربی در برنامه‌های رادیو مقاومت