صدای جمهوری اسلامی ایران

از سه كتاب داستان با موضوع زندگی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی از جمله «سیب آخر»، «مردی كه زبان كبوترها را می‌دانست» و «قهرمان به شكل خودم» رونمایی شد.

مجتبی همتی‌فر رییس سازمان ملی تعلیم و تربیت كودك شامگاه شنبه در آیین رونمایی از سه كتاب داستان حاج قاسم در محل حسینیه ثارالله استان كرمان افزود: حاج قاسم می تواند نمادی برای كرمان، ایران و كل شیعیان و مستضعفان باشد لذا باید یاد او را زنده نگهداریم.
وی اظهار داشت: در دومین گام انقلاب اسلامی قرار داریم كه این گام از جهتی سهل و از جهتی دشوارتر از گذشته می شود، ما برای طی كردن این مسیر نیاز به الگو داریم.
همتی‌فر با اشاره به دستاورد و نمونه بارز گام نخست انقلاب اظهار داشت: حاج قاسم بهترین نمونه بارز از دستاورد انقلاب اسلامی و انقلاب اسلامی، انقلابی فرهنگی و مردمی است لذا باید خروجی آن نیز همینگونه باشد.
رییس سازمان ملی تعلیم و تربیت كودك گفت: توجه به ابعاد شخصیتی سپهبد شهید سلیمانی برای چله دوم انقلاب اسلامی ضروری است و حاج قاسم به عنوان انسانی كه در تمامی طول عمر خود، پای انقلاب ماند، در تاریخ كشور كم نظیر است.
وی تاكید كرد: حاج قاسم از ابتدا تا انتها به پای هدف خود استوار می ماند لذا او نه یك فرد، بلكه یك مكتب تربیتی است.
همتی فر یادآور شد: حاج قاسم نمونه دین داری انقلاب اسلامی است كه معنویت و جامعه داری اسلامی را در خود جمع كرده است.
وی افزود: حاج قاسم به عنوان یادگار و تربیت شده مكتب امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی، بروزو ظهور ویژه ای دارد كه می تواند برای كودكان و نوجوانان و بزرگسال به عنوان یك الگو مطرح شود؛ الگویی كه تربیت شده انقلاب اسلامی است.
رییس سازمان ملی تعلیم و تربیت كودك گفت: ویژگی های حاج قاسم در كمتر كسی دیده می شود زیرا او مجاهد جهان وطن و یك مبارز بدون مرز بود كه در یك ملیت نمی گنجد.
وی ادامه داد: حاج قاسم یك چهره بین المللی در جبهه مقاومت است لذا بایستی در مورد این وجه شخصیتی او اندیشیده شود. ویژگی دیگر حاج قاسم خدمت به مردم است كه جلوه ای از جهاد بدون مرز این شهید محسوب می شود. حاج قاسم فقط در میدان جبهه و جنگ قرار ندارد بلكه او مرد خدمت به مردم در تمامی میادین است، هرجا كسی تحت ظلم و سختی قرار می گیرد حاج قاسم آنجا دیده می شود لذا این شهید را در سیل و زلزله می بینم.
همتی‌فر با بیان اینكه فعالیت های سردار شهید سلیمانی فقط در جبهه خلاصه نمی شود افزود: باید پرسید كه آیا ما نیز نسل جدید را در همین میدان تربیت می كنیم؟ حاج قاسم همزمان با حضور در جبهه نبرد با دشمن در عراق و سوریه، زمانی كه در داخل هم سیل یا زلزله رخ می‌دهد، پرچم دار و پیشرو كمك به مردم است.
وی با بیان اینكه نباید فقط تصویر حاج قاسم را در میدان نبردهای سخت نشان دهیم، تاكید كرد: فقط وجه نظامی سردار دلها را دیده‌ایم، باید وجه فرهنگی و كتاب های كه او می نویسد و می خواند نیز ببینیم.
رییس سازمان ملی تعلیم و تربیت كودك با بیان اینكه شهید سلیمانی در یك تصویر همچون یك مربی، هنگام نماز گلی را از كودكی می گیرد افزود: ما یك چشمه از این شهید را ثبت و ضبط كردیم در حالی كه ویژگی‌های او یك دریا است.
وی ادامه داد: حاج قاسم به عنوان نیروی فرهنگی، یك قهرمان برای نسل امروز است. نسلی تشنه قهرمانان واقعی كه قهرمانان پوشالی آنان را احاطه كرده اند.
همتی‌فر خاطر نشان كرد: بین مردها و زن هایی كه به عنوان قهرمان معرفی می شوند چه كسی را می توانیم قهرمان بدانیم؟ قطعا حاج قاسم با جلوه های مختلف مبارزه با انسان‌های بَد، مشكلات مردم را نیز گره گشایی می كند و مهربان و اخلاق مدار است.
وی افزود: انگار كه شهید سلیمانی ذیل مكتب امام خمینی(ره) تعریف می شود زیرا مجموعه ای از سیاست، جهاد، فقه، عرفان، معنویت و امور اجتماعی در مكتب این شهید قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا كتاب «مردی كه زبان كبوترها را می‌دانست» برای گروه سنی ب و ج كاری از خانه همبازی، دفتر مطالعات جبهه فرهنگی، نوشته نازنین صابری بهداد یكی از این كتاب‌ها بود كه امشب رونمایی شد.
نویسنده در این كتاب سعی دارد كه ابعاد فراملی شخصیت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را به زبانی قابل تامل برای كودكان و نوجوانان نمایش دهد شخصیتی كه متعلق به همه مردم و آزادگان جهان است.
كتاب دیگر كه امشب رونمایی شد با عنوان «قهرمان به شكل خودم» به تالیف كلر ژوبرت كتابی برای كودكان و نوجوانان است.
این كتاب در واقع مسیر قهرمان شدن سپهبد شهید سلیمانی را به زبانی شیوا بیان می كند و چگونگی طی مسیر راهی كه توانست سردار دل‌ها را به قهرمان واقعی برای مردم تبدیل كند، گریزی می‌زند.
سیب آخر نوشته محمد خسروی راد سومین كتابی بود كه امشب در حضور مردم و مسوولان كرمان رونمایی و معرفی شد، نویسنده در این كتاب یكی از متفاوت ترین ابعاد شخصیتی حاج قاسم را نشان می دهد، زمانی كه سردار دل‌ها در میدان نبرد بود و وقتی سیل خوزستان اتفاق افتاد، شتابان به این استان سفر كرد و تلاش كرد باری از دوش مردم بردارد كه به زبانی گویا و شیوا برای كودكان و نوجوانان در كتاب بیان می‌شود.
محمد خسروی راد نویسنده كتاب سیب آخر در آیین رونمایی از این كتاب‌ها گفت: حدود 30 سال است كه می نویسم و هفت كتاب در این مدت نوشتم كه 25 جلد آن مربوط به بزرگسالان است.
وی نوشتن برای كودكان كاری را دشوار می‌داند و می‌گوید: زیرا كودكان حساس، ذوق مند، دقیق و سخت گیر هستند كه اگر با زبان آنان سخن نگوییم كار نوشتن دشوار می شود.
این نویسنده كرمانی تصریح كرد: اگر بخواهیم برای انسان‌های بزرگ و بزرگسالان بنویسیم نمی توانیم آن را ظرفی كوچك جای دهیم اما اگر بخواهیم در مورد حاج قاسم برای كودكان بنویسیم كار بسیار دشوارتر می شود، آنقدر سخت كه نوشتن گاهی جرات می خواهد.
وی یادآور شد: نخستین كتاب های من در سال 1370 چاپ شده و در این مدت همواره دست و دلم می لرزید و موضوعاتی می نوشتم كه بتوانم آنها را به زبان كودكان بازگردانم، جرات نوشتن را زمانی یافتم كه به زندگی انسان های بزرگ وارد شدم.
خسروی راد با اشاره به اینكه با همكاری موسسه خانه همبازی مشهد موفق شدم كه به برخی موضوعات نظامی و تصویر آن برای كودكان ورود كنم افزود: پس از آن به ویژگی های سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی ورود كردم و بخشی از زندگی انسانی بزرگ را به زبان نمایشی به تصویر كشیدم و اكنون مسیر نوشتن برای شهید سلیمانی را طی می كنم و امیدوارم در این حوزه آثار دیگری برای كودكان و نوجوانان منتشر كنم.
وی عنوان كرد: اصرارم برای ورود به ابعاد سیل خوزستان در زندگی شهید سلیمانی این بود كه زبان داستان زبان انجام دادن است و این بخش، شرایطی درام از زندگی شهید سلیمانی بود كه احساس می‌كردم، كه مغفول مانده است.

مرتبط با این خبر

  • معرفی كتاب هفت روز (خاطرات اسارت)

  • معرفی كتاب «درخت بلوط»

  • معرفی كتاب «من زنده‌ام»

  • شاخص های مكتب شهید سلیمانی

  • معرفی كتاب «صد و هفتاد و ششمین غواص»

  • معرفی كتاب حلقه‌ی وصل

  • حاج قاسمی كه من می‌شناسم، روایت رفاقت چهل ساله

  • «حسن یوسف»

  • "این مرد پایان ندارد"

  • كتاب شاهرگی برای حریم؛ حمید رضا اسداللهی