ایران صدا
صدای جمهوری اسلامی ایران

گزارشی از اظهارات تاریخ نگاران و نزدیكان خاندان پهلوی و پاسخی برای دروغ بزرگ فرح كه گفت جواهراتم را نبردم.

رئیس تشریفات دربار پهلوی می‌گوید: «10 روز مانده به سفر، اثاث ملكه فرح بسته‌بندی شد و پیش از هر چیز جواهرات ملكه در صندوق‌هایی كه از یك موسسه خارجی خریداری شده و از نظر امنیتی به آن اطمینان فراوان بود، بسته‌بندی شد».

به گزارش صدای مشهد، امیراصلان افشار، دیپلمات مشهور دوران پهلوی و آخرین رئیس تشریفات دربار بود. او با 30 سال سابقه حضور در وزارت امور خارجه، كسب مقام سفیر در ایالات متحده آمریكا، آلمان (غربی) و اتریش و تصدی كرسی ریاست شورای حكام آژانس بین المللی انرژی اتمی، سابقه بسیاری در وفاداری به محمدرضاشاه داشت. او همراه با شاه از ایران فرار كرد و تا آخر عمرش در فرانسه بود و در نهایت روز 30 بهمن‌ماه 1399 در 101 سالگی مُرد.

اعلیحضرت، شخصاً جواهرات را جمع می‌كردند

او در كتاب «سروها در باد» با اشاره به واپسین روزهای حضور شاه در ایران به تدارك سفر قریب‌الوقوع خاندان سلطنتی اشاره كرده و می‌گوید: «10 روز مانده به سفر، به دستور شاه تدارك سفر را دیدیم. اول از همه اثاث ملكه فرح بسته‌بندی شد و پیش از هر چیز جواهرات ملكه در صندوق‌هایی كه از یك موسسه خارجی خریداری شده و ازنظر امنیتی به آن اطمینان فراوان بود بسته‌بندی شد...»

وی بدون آن كه به میزان این ثروت اشاره كند، ادامه می‌دهد: «كار ما در دربار نظارت بر بسته‌بندی اثاث بود. اعلی‌حضرت و شهبانو صورت اثاثی را كه قرار بود با خود ببرند می‌دادند و من براساس آن سیاهه به خدمتكاران مطمئن دستور می‌دادم، آنها را دقیقاً بسته‌بندی كنند.»

دو روزنامه آمریكایی و انگلیسی نیویورك‌تایمز و فایننشال تایمز در افشاگری‌های 44 سال اخیر خود به ارقام تكان‌دهنده دزدی خاندان پهلوی و مدیران ارشد رژیم طاغوت اشاره كرده‌اند و فقط میزان پول‌هایی را كه آنان با خود برده‌اند، بالغ بر 40 میلیارد دلار تخمین زده‌اند.

این عضو دربار پهلوی ادامه می‌دهد: «سرانجام روز خداحافظی فرا رسید. وسایل قبلاً در دو هواپیمای بوئینگ قرار گرفته بود. اعلی‌حضرت شخصاً جواهرات را جمع می‌كردند و در این كار خانم لوئیز قطبی ندیمه پارمیس علم و لیلی امیرارجمند ایشان را یاری می‌دادند.»

دو روزنامه آمریكایی و انگلیسی نیویورك‌تایمز و فایننشال تایمز در افشاگری‌های 44 سال اخیر خود به ارقام تكان‌دهنده دزدی خاندان پهلوی و مدیران ارشد رژیم طاغوت اشاره كرده‌اند و فقط میزان پول‌هایی را كه آنان با خود برده‌اند، بالغ بر 40 میلیارد دلار تخمین زده‌اند. روزنامه‌ نیویورك‌تایمز در دهم ژانویه 1979 با استناد به گفته منابع بانكی جهانی نوشت كه مبلغی بین 2 تا 4 میلیارد دلار فقط در طول دو سال آخر حكومت پهلوی از سوی خانواده سلطنتی ایران به آمریكا منتقل شده است. روزنامه «فایننشال‌تایمز» نیز در سال 1391 به بهانه وقوع انقلاب‌های عربی، میزان دارایی‌های خارج شده توسط محمدرضا پهلوی را 35 میلیارد دلار اعلام كرد. این در حالی است كه 130 میلیون دلار نیز توسط هفت مدیر ارشد كشور از ایران خارج شده است.

ماجرای زمین های رضا خان و تاج فرح

مسعود رضایی، پژوهشگر تاریخ معاصر در گفتگو با برنامه «جام انقلاب» خیابان انقلاب اظهار كرد: وقتی رضا شاه با حمایت انگلیسی‌ها وارد تهران شد یك متر زمین در پایتخت نداشت اما از 1304 تا 1320 كه پادشاه ایران بود در طول 16 سال به عنوان بزرگترین زمین‌دار دنیا مطرح شد.

رضایی با بیان اینكه سند زمین‌ها در تهران و شمال كشور به نام شخص شاه موجود است، افزود: این رفتاری بود كه رضا شاه بنیان گذاشت در خصوص نحوه رفتار با اموال مردم در دوره محمدرضا شاه به جز غارت بذل و بخشش از اموال مردم هم داریم.

وی تشریح كرد: در یادداشت‌های اسدالله اعلم آمده كه در تاریخ 29خرداد سال 1356 شاه صدهزار دلار برای ازدواج دختر برادر ناتنی‌اش كه در آمریكا زندگی می‌كرد حواله كرد یا در كتاب آخرین سفر شاه به نوشته ویلیام چكراس آمده امكانات برگزاری جشن‌های 2500 ساله تا غذاها به غیر از خاویار همه از فرانسه آمده بود.

رضایی عنوان كرد: رویه كل رژیم پهلوی این بود كه هیچ حساسیتی نسبت به منابع مالی كشور نداشت و شاه خودش را مالك همه چیز می‌دانست. به همین دلیل زمان خروج شاه شاهد هستیم سران رژیم پهلوی چقدر پول با خودشان بردند وقتی عمال شاه اینگونه عمل می‌كنند حساب و كتاب شاه كه دیگر مشخص است.

پژوهشگر تاریخ معاصر تاكید كرد: فرح نمی‌توانست تاج را با خود ببرد زیرا تاج در بانك مركزی بود و بدیهی است برداشتن تاج و بردن آن در چنان شرایطی ممكن نبود.

به گواه تاریخ هر روز 7 سند به نام رضاخان می‌خورد نا جایی كه روزنامه فرانسوی نوشت در ایران جانوری پیدا شد كه زمین می‌خورد.

واریز شدن پول نفت به حساب شخصی رضا خان

دكتر موسی حقانی، رئیس پژوهشكده تاریخ معاصر نیز در گفتگو با برنامه «جام انقلاب» رادیو انقلاب اظهار كرد: غارت اموال مردم از همان زمان سلطنت رضاشاه آغاز شد، پول نفت مستقیم به حساب رضاخان وارد می‌شد. به گواه تاریخ هر روز 7 سند به نام رضاخان می‌خورد نا جایی كه روزنامه فرانسوی نوشت در ایران جانوری پیدا شد كه زمین می‌خورد.

رئیس پژوهشكده تاریخ معاصر با اشاره به این كه سال 1320 در حساب رضا خان در بانك ملی چیزی حدود 20 میلیون تومان سپرده داریم، ادامه داد: بعد از رضاخان فرزندانش دست به غارت گسترده زدند وقتی سلطنت به محمدرضا شاه رسید خاندان پهلوی حدود 60 نفر بودندكه به جز غارت اموال، بذل و بخشش هم به آن اضافه شد.

حقانی با ذكر این نكته كه به توصیه فرح به پادشاه آلبانی، یونان، افغانستان، ایتالیا وام‌ داده شد وام‌هایی كه هرگز بازخورد نداشت، تشریح كرد: شهرام پهلوی پسر اشرف پهلوی یكی از قاچاقچیان میراث فرهنگی بود، كسی هم نمی‌توانست در مقابل این‌ها بایستد و ممانعت كند. از این غارت آمریكایی‌ها در آن سال‌ها چیزی حدود 50 درصد اشیا مكشوفه را از كشور خارج كردند و بسیاری از اشیا و الواح را هم به بهانه خواندن از كشور خارج كردند.

وی تاكید كرد: شاه اجازه ورود آمریكایی‌ها را به كشوری داد كه 7هزار سال سابقه تاریخی داشت و پهلوی كمك كرد به این غارتگری گسترده؛ به همین دلیل بیشتر اشیا موزه‌های آمریكا مربوط به كشور ایران است.

پایان پیام/

مرتبط با این خبر

  • رادیو انقلاب جایگزین رادیو مقاومت می‌شود

  • تبیین مهم‌ترین اقدامات 45‌ امین جشن دهه فجر

  • خبر‌های رسانه، سه شنبه 19 دی

  • آغاز بكار «رادیو انقلاب»

  • آغاز بكار «رادیو انقلاب» از 19 دی

  • گفتمان «ایران قوی» در رادیو انقلاب/ افتتاح «رادیو مردم» ویژه انتخابات

  • آینده متعلق به ملت ایران است

  • رادیو انقلاب؛ از تبیین اقتدار ایران قوی تا جهاد تبیین

  • رادیو انقلاب 19 دی شروع به كار می كند

  • رادیو انقلاب امروز آغاز به كار می‌كند/ افتتاحیه از ساعت 14