ایران صدا
صدای جمهوری اسلامی ایران

امروز با معرفی كتاب شعر و انقلاب مهمون شماییم . اثری كه توسط آقای محمد حسن زروق به نگارش در آمده .بیایید با هم سری به عالم این كتاب بزنیم و ببنیم چه مطالبی در آن گنجونده شده .

نویسنده: محمد حسن زروق

امروز با معرفی كتاب شعر و انقلاب مهمون شماییم . اثری كه توسط آقای محمد حسن زروق به نگارش در آمده .بیایید با هم سری به عالم این كتاب بزنیم و ببنیم چه مطالبی در آن گنجونده شده .

نویسنده تومقدمه كتابش آورده كه در آستانه سی امین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ؛غربت شعر انقلاب من و به این فكر اند اخت كه پیشنهاد ساخت ویژه برنامه ای درباره این موضوع به یكی از شبكه های تلویزیون بدم و در همین راستا برنامه ای ساخته شد كه در اون در هر قسمت با یكی از شعرای معاصر درباره شعر انقلاب گفتگو میشد و بعد ها همین سری گفتگو ها تبدیل به كتابی شد كه حالا داریم خدمت شما بزرگواران معرفیش می كنیم .

این كتاب به پیگیری و بررسی چهار محور مشخص پرداخته : در ابتدا نویسنده كتاب كوشیده تا بخشهایی از تعاریف شعرا درباره شعر انقلاب رو مطرح كنه .

شاعرانی كه نویسنده با آنها گفتگو كرده هر كدام تعریفی از شعر انقلاب داشتند و ویژگیهایی رو برای اشعار انقلابی تعریف كردن كه در كتاب آمده، تعاریفی نظیر اینكه ، شعر انقلابی شعریست كه در جامعه رسوخ كند وبر زبان مردم جاری بشه و یا شعر انقلاب انسان گرا، مردمی و پویاست وبا غم ها و شادی های مردم شریكه و اینكه در ذات شعر انقلاب تعهد نهفته است .

خود نویسنده در مقدمه كتابش آورده: بی تردید هر كدوم از نظرات ارایه شده از سوی اساتید ؛ گوشه ای از حقیقت شعر انقلاب اسلامی را آشكار می كند، شعر انقلاب اسلامی توجه به خدا را به شعر برگردوند، همان طور كه انقلاب توجه به خدا را به جامعه برگردوند و فرآیند اسلام زدایی از فرهنگ و خداگریزی در شعر را متوقف كرد . از آن بالاتر هویت الهی و اسلامی شعر پارسی را وارد قالب های نوین شعر كرد و سنگر شعر نو را به تسخیر اراده انسان خودآگاه و خداآگاه در آورد.

اما دومین موردی كه نگارنده به بررسی اون مطلب می پردازه ، اینه كه شعر انقلاب از چه مقطع زمانی آغاز شده ، كه البته نظرات مختلفی هم مطرح شده .

بریم سراغ پرسش بعدی كه در این كتاب مطرح میشه ، چه كسانی پیشتازان اشعار انقلابی اسلامی بودند؟

و بالاخره مورد چهارمی كه نویسنده به بررسی اون پرداخته ، تاثیرات شعر انقلاب اسلامی روی شعر و ادبیات سایر كشورهای اسلامیه كه بنابر اظهار نظر شاعرانی كه در این گفتگو ها شركت كرده اند، شعر انقلاب بر شعر دو كشور افغانستان و تاجیكستان بیشترین تاثیر رو گذاشته و بعد از این دو كشور باید از كشور فلسطین نام برد كه شعر و ادبیاتش هم بر شعرای انقلاب اسلامی تاثیر گذاشته و هم تاثیر گرفته و در مرحله بعد كشورهایی مثل هند و پاكستان ، سوریه ، بنگلادش ، لبنان و تركیه و آذربایجان و عراق قرار می گیرند .

نویسنده كتاب قبل از آوردن یخشهایی كه گفتگوهاش با شعرا رو در اون نوشته ، در ابتدا زندگی نامه مختصری از اونها رو آورده و به معرفی این شاعران برجسته كشورمون و تعدادی از آثارشون پرداخته ، و نیز گزیده ای از اشعار شون را آورده ،اشعاری كه در مبحث شعر انقلاب بسیار ارزشمند و قابل تامل هستن و خوندنشون هم میتونه شما رو با سبك و سیاق این شعرها آشنا كنه و هم فرصتی فراهم میشه تا به جهان احساسات هر كدام از این شعرا قدم بگذارید .

از دیگر مطالب آورده شده در كتاب ،خاطرات هر كدوم از این شعرا از دوران انقلاب و فعالیت های آنها در دوران قبل و بعد از انقلاب و زمان دفاع مقدسه كه خوندن اونها خالی از لطف نیست .خوندن این كتاب رو به همه شما دوستداران شعر توصیه می كنم .

بقول تولستوی خوشبخت كسی است كه به یكی از این دو چیز دسترس دارد : یا كتابهای خوب و یا دوستانی كه اهل كتاب باشند . و ما خوشبختیم كه هر دو این موهبت ها رو یكجا داریم .

مرتبط با این خبر

  • معرفی كتاب «چهار دهه اقتدار و افتخار»

  • معرفی كتاب «سبك شناسی هنر انقلاب اسلامی»

  • معرفی كتاب «تجارب انقلاب اسلامی»

  • معرفی كتاب «همگام با پرواز انقلاب»

  • معرفی كتاب «تبخال»

  • معرفی كتاب «دارساوین»

  • معرفی كتاب «انقلاب اسلامی از نگاه اندیشمندان روس»

  • معرفی كتاب «فلسفه انقلاب اسلامی»

  • معرفی كتاب «تاریخ نبردهای هوایی در دفاع مقدس»

  • معرفی كتاب «چه كسی ماشه را خواهد كشید»