ایران صدا
صدای جمهوری اسلامی ایران

كتاب چهل سال بعد را احسان خزری گردآوری كرده. این كتاب، مجموعه مباحث مطرح‌شده توسط كارشناسان و صاحب‌نظران برنامه رادیویی فانوس ،در شبكه رادیو گفت‌وگو جمهوری اسلامی ایرانه كه به همت نویسنده كتاب ،یك جا جمع‌آوری شده .

نویسنده: احسان خزری

كتاب چهل سال بعد را احسان خزری گردآوری كرده. این كتاب، مجموعه مباحث مطرح‌شده توسط كارشناسان و صاحب‌نظران برنامه رادیویی فانوس ،در شبكه رادیو گفت‌وگو جمهوری اسلامی ایرانه كه به همت نویسنده كتاب ،یك جا جمع‌آوری شده .

در این كتاب گفت و گوهایی درباره دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران در چهار‌ دهه گذشته در رابطه با مهم‌ترین حوزه‌ها، مسائل و موضوعات مرتبط با انقلاب اسلامیه كه بازخوانی و بازتفسیر شده.

این سلسله مباحث و گفتگوها در چهار فصل به شرح زیر منتشر شده :

فصل اول به موضوعات و مفاهیم داخلی و نسبت آن‌ها با جمهوری اسلامی ایران پرداخته و یازده موضوع بحران‌های سیاسی، امنیتی، عدالت، هویت و هویت ملی، مردم‌سالاری دینی، وضع نهادهای مدنی، تحزب، زنان، نهاد علم و كارآمدی را بررسی كرده. این فصل در پی پاسخ دادن به این پرسش‌هاست كه انقلاب اسلامی ایران در حوزه‌های مطرح شده ، چه دستاوردهایی داشته و عملكرد اون تا چه حد موفقیت‌آمیز بوده و همینطور به بررسی این موضوع پرداخته كه نقاط قوت و ضعف سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران در این حوزه‌ها چه بوده ؟

فصل دو به موضوع جهانی شدن، مانایى و پویایى انقلاب اسلامى در رسانه‌هاى اجتماعى، نسبت فرهنگ با فناورى وحكمرانى جمهورى اسلامى ایران در فضاى مجازى پرداخته و این پرسش را طرح كرده كه: «چگونه تحولات رسانه‌اى ،فضاى جدیدى را به وجود آورده تا حاكمیت و مشروعیت نظام را تحت تأثیر خودقرار بده؟» این فصل همچنین به این نكته اشاره مى‌كند كه چگونه و با چه راهكارهایی جمهورى اسلامى ایران باید در فضاى جدید ایفاى نقش كنه و با مدیریت فضاى رسانه‌اى و مجازى قدرت خودش رو تثبیت كنه!

اما در فصل سه كتاب ، به مسئلۀ مهم اقتصاد كه یكی از دغدغۀ های اصلى مردم و مسئولانه پرداخته. این فصل به موضوعاتی نظیر ، شاخص‌هاى توسعه و سیاستگذارى اقتصادى و اینكه انقلاب اسلامى در شاخصه‌ ی توسعۀ انسانى تا چه حد موفق بوده و آیا سیاست‌ های اتخاذ شده توسط مسولان اقتصادى در انقلاب اسلامى تونسته انتظارات را برآورده كنه یا نه .

در اخر هم در این فصل به بررسی اینكه آسیب‌هاى اون كدامند پرداخته.

فصل چهار و پایانى این كتاب به موضوع روابط و سیاست‌خارجى جمهورى‌اسلامى پس از انقلاب اسلامى ایران پرداخته . همانطور كه گفتم ، موضوع مورد مطالعه و پژوهش در این فصل روابط انقلاب اسلامى ایران با منطقۀ غرب آسیا، كشورهاى آسیاى جنوبى و سه قدرت مهم جهانى، یعنى آمریكا، روسیه و چین بوده و براین مهم تأكید كرده كه ظرفیت‌هاى پر اهمیتى براى ایجاد رابطۀ استراتژیك و مستحكم با كشورهاى شرقى و منطقۀ غرب آسیا و آسیاى جنوبى وجود داره؛ ولى به علت نگرش‌هاى غرب‌گرایانه در كشور یا نبود درك و شناخت كافى از این كشورها، ازاین فرصت‌ها آنطور كه باید و شاید بهره‌بردارى نشده.

خوندن این كتاب رو به همه علاقه‌مندان به شناخت مسیر انقلاب اسلامی تا به امروز پیشنهاد می كنم .

یادمون باشه كتاب های زیادی منتظرند تا خونده بشن ،خوشی های زیادی منتظرند تا كشف بشن و شگفتی های زیادی منتظرند تا آشكار بشن .

مرتبط با این خبر

  • معرفی كتاب «چهار دهه اقتدار و افتخار»

  • معرفی كتاب «سبك شناسی هنر انقلاب اسلامی»

  • معرفی كتاب «تجارب انقلاب اسلامی»

  • معرفی كتاب «همگام با پرواز انقلاب»

  • معرفی كتاب «تبخال»

  • معرفی كتاب «دارساوین»

  • معرفی كتاب «انقلاب اسلامی از نگاه اندیشمندان روس»

  • معرفی كتاب «فلسفه انقلاب اسلامی»

  • معرفی كتاب «تاریخ نبردهای هوایی در دفاع مقدس»

  • معرفی كتاب «چه كسی ماشه را خواهد كشید»