ایران صدا
صدای جمهوری اسلامی ایران

رئیس رسانه ملی در دیدار با جمعی از ناشران مجمع ناشران دفاع مقدس گفت: سازمان صداوسیما در راستای حمایت از ادبیات مكتوب در حوزه دفاع مقدس ضمن همكاری با ناشران دفاع مقدس از متون ادبی این حوزه در تولیدات رسانه‌ای خود بهره خواهد برد.

به گزارش خبرگزاری كتاب ایران (ایبنا)؛ نشست صمیمانه اعضای مجمع ناشران دفاع مقدس با رئیس رسانه ملی 25 بهمن 1401 در سازمان صداوسیما برگزار شد. جبلی در این دیدار با اشاره به اهمیت این دیدار گفت: این نشست الگویی برای برنامه‌سازان رادیو و تلویزیون است تا به دور از قواعد آیین‌نامه‌ای و دستوری نگاه مؤثری به حوزه ادبیات دفاع مقدس داشته باشند.

رئیس رسانه ملی، متن را یكی از مهم‌ترین ابزارهای فرهنگی دانست و اظهار داشت: رسانه ملی در جایگاه رسانه‌ای گسترده و فراگیر برای تولید هر اثر خود را وامدار متن می‌داند و اشاره همیشگی به همكارانم در عرصه تولید، انتخاب متن مناسب و تأثیرگذار است.

وی با تأكید بر نهادینه شدن تعامل با حوزه نشر و كتاب ادامه داد: همچون عرصه‌های دیگر فرهنگی مانند شعر، عرصه تصویر نیز به شدت وابسته به محتوا و متن بوده و همواره متن، پیشران عرصه تولیدات رادیویی و تلویزیونی است.

جبلی بازنشر و معرفی كتاب در رسانه ملی را امری مهم تلقی كرد و گفت: تبدیل محصول فرهنگی به فیلم، سریال یا مستند، ده‌ها برابر به آن اثر ضریب می‌دهد و موجب انتشار آن اثر نه تنها در حوزه جغرافیایی كشورمان بلكه در آن‌سوی مرزها می‌شود.

در حوزه دفاع مقدس و ادبیات پایداری آثار غنی و قابل تأملی وجود دارد
رئیس رسانه ملی با تأكید بر استفاده از متن به عنوان عنصر پیشران در رسانه ملی بیان كرد: این حوزه بسیار غنی و پر از ایده و محتواست و می‌توان در كنار آثار تألیفی به آثار اقتباسی نیز توجه كرد.

وی تصریح كرد: در حوزه دفاع مقدس و ادبیات پایداری آثار غنی و قابل تأملی وجود دارد. ورود به این عرصه ما را با اقیانوسی مواجه می‌كند كه می‌توان تا سال‌ها در حوزه فیلم و سریال از آن‌ها استفاده كرد و از این بیكرانگی هر چقدر استفاده كنیم باز كم نخواهیم آورد.

جبلی با اشاره به ظرفیت عظیم این حوزه افزود: به تعداد رزمندگان دفاع مقدس داستان و خاطره وجود دارد. اگر هر خاطره تبدیل به تاریخ شفاهی شده و پس از آن با تصویر آمیخته شود آثار ماندگاری ثبت خواهد شد كه می‌توان به آن افتخار كرد و آن را به عنوان سند تاریخی در ذهن سپرد.

رئیس رسانه ملی با بیان اینكه در این سال‌ها مجموعه‌های نمایشی قابل تأملی در این حوزه تولید شده‌است گفت: مجموعه تلویزیونی «شوق پرواز» از جمله این آثار است كه اثری فاخر و ماندگار در تلویزیون به شمار می‌آید.

ادبیات پایداری با پیوست رسانه‌ای ماندگار می‌شود
وی با اشاره به اهمیت پیوست رسانه‌ای یك اثر مكتوب اظهار داشت: در دنیا وقتی می‌خواهند یك كتاب را معرفی كنند حتماً در كنارش از فیلم، سریال و ... هم بهره می‌گیرند و به درك آن اثر ضریب می‌دهند. ادبیات دفاع مقدس حتما نیازمند چنین پیوستی است تا در اذهان ماندگار شود.

در ادامه رئیس رسانه ملی با تأكید بر توجه مقام معظم رهبری به ادبیات و اهتمام به تقریظ و دیدار با نویسندگان گفت: هر كاری كه زمین مانده باشد مقام معظم رهبری شخصاً اقدام می‌كند و توجه به ادبیات دفاع مقدس از این جمله است كه مسئولیت ما را هم بیشتر می‌كند.

حفظ ارزش‌های دینی و اخلاقی
جبلی با تأكید بر گفتمان دینی و ارزشی در ادبیات دفاع مقدس گفت: باید نسبت این ادبیات با ارزش‌های دینی و اخلاقی حفظ شود و این نگاه در تولیدات سینمایی و تلویزیونی هم حفظ شود چرا كه صرف گنجاندن جلوه‌های ویژه‌ای از جنگ و چند صحنه از آتش و خمپاره یك اثر را دفاع مقدسی نمی‌كند.

مرتبط با این خبر

  • رژیم صهیونیستی به دنبال كسب قدرت از طریق شكستن وحدت مسلمانان است

  • سرلشكر صفوی: باید از حالت دفاع در جنگ رسانه‌ای خارج و وارد فاز تهاجمی شویم

  • آیت‌الله رئیسی در محضر رهبر انقلاب: وضع تورمی فعلی را بی‌تردید كنترل خواهیم كرد

  • 22 بهمن امسال یادآور فتح خرمشهر بود | انتقاد از رفتار كشورهای غربی در قبال زلزله سوریه

  • راز ماندگاری جمهوری اسلامی در شرایط بغرنج اقتصادی چیست؟

  • نقش ژئوپلیتیكی ایران برای اقتصاد چین

  • ماجرای حقوق ماهیانه «رضا پهلوی» و پرویز ثابتی از CIA به روایت عضو دربار پهلوی

  • تعقیب نفر دوم ساواك در آخرین روزهای حكومت پهلوی/ پرویز ثابتی بودجه سری عملیات را دزدیده بود!

  • شعارهای جالب انقلاب ایران كه نشنیده‌اید!

  • پرویز ثابتی، حكم تبعید رهبر انقلاب به ایرانشهر را در آذر 1356 تأیید كرد