صدای جمهوری اسلامی ایران

محمد پریمی با اشاره به سهم كشورهای اسلامی در تجارت با رژیم صهیونیستی گفت: تركیه، جمهوری آذربایجان، مصر، اردن، امارات و نیجریه كشورهایی هستند كه بیشترین سهم را در تجارت با رژیم اشغالگر قدس دارند.

به گزارش پایگاه خبری رادیو مقاومت؛ برنامه «گفتگوی سیاسی» رادیو گفت‌وگو با موضوع دولت‌های اسلامی و بایسته‌های حمایت از فلسطین؛ از قطع صدور نفت و ارزاق تا فعالیت در مجامع بین‌المللی علیه رژیم صهیونیستی و با حضور دكتر محمد پریمی كارشناس مسائل بین‌الملل به روی آنتن رفت.

محمد پریمی با اشاره به ادعای غربی‌ها و صهیونیست‌ها مبنی بر اینكه آنچه در فلسطین رخ می‌دهد جنگ مذهبی نیست، گفت: آنچه در میدان واقعیت مشاهده می‌كنیم نشان می‌دهد كاملاً یك جنگ مذهبی در جریان است. این جنگ نه‌تنها از الان شروع نشده است؛ بلكه از دهه‌ها قبل باز می‌گردد.

وی از همه مدل دشمنی غربی‌ها با اسلام و مسلمین گفت و بیان كرد: علی‌رغم همه این دشمنی‌ها همچنان شاهد گسترش نگاه و تفكر اسلام هستیم. طبق اعتراف آمریكایی‌ها و به طور مشخص ترامپ، داعش توسط آمریكا ایجاد شد و آنها این كار را انجام دادند تا اسلام را تخریب كنند. آنها امروز هم حماس را مساوی با داعش قلمداد می‌كنند تا همچنان به تخریب وجهه اسلام ادامه دهند و بگویند هر كسی كه الله‌اكبر می‌گوید حتماً می‌خواهد یك عملیات تروریستی اجرا كند.

این كارشناس مسائل بین‌الملل در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو به صادرات و واردات رژیم صهیونیستی بر اساس آمارهای رسمی اشاره و عنوان كرد: واردات این رژیم در سال 2022 در حدود 107 میلیارد دلار و صادرات آن 73 میلیارد دلار بوده است. بیشترین میزان واردات اسرائیل از چین، آمریكا و تركیه است. حدود 65 درصد از واردات نفت خام رژیم توسط جمهوری آذربایجان و هفت درصد هم توسط نیجریه تأمین می‌شود.

وی افزود: در حوزه مواد غذایی، حدود چهار میلیارد دلار واردات به رژیم صهیونیستی صورت می‌گیرد و تركیه در میان كشورهای اسلامی جایگاه نخست را دارد و پس از آن امارات و مصر قرار دارند. در حوزه فلزات، تركیه در صادرات به رژیم صهیونیستی جایگاه اول را در اختیار دارد و پس از آن چین قرار دارد. در حوزه مواد شیمیایی تركیه جایگاه اول را در كشورهای اسلامی دارد و در حوزه پوشاك هم تركیه رتبه دوم جهانی را پس از چین در اختیار دارد.

پریمی با بیان اینكه اعداد و ارقام با شما حرف می‌زنند، اظهار كرد: در بین كشورهای اسلامی تركیه و جمهوری آذربایجان شریان اصلی رژیم صهیونیستی را در زمینه انرژی، صنعت و تجارت تأمین می‌كنند. اگر بخواهیم صادرات به رژیم صهیونیستی را قطع كنیم باید روی این دو كشور متمركز شویم و دیپلماسی خود را بر تركیه و جمهوری آذربایجان قرار دهیم.

وی به واردات محصولات و كالاها توسط برخی كشورهای عربی از رژیم صهیونیستی گفت و بیان كرد: 21 درصد از واردات كشور مصر از رژیم صهیونیستی است و حتی تركیه و اردن هم در این لیست قرار دارند. مصر و اردن سالانه 9 میلیارد متر مكعب گاز از رژیم صهیونیستی وارد می‌كنند.

این كارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اینكه در حوزه دیپلماسی منطقه‌ای برای قانع‌كردن كشورها جهت قطع تجارت با رژیم صهیونیستی می‌توان هم از پایین و هم از بالا اقدام كرد، اظهار كرد: از بالابه‌پایین، نقش وزارت خارجه و سازمان توسعه تجارت برای رایزنی در كشورهای مختلف و سازمان‌هایی همچون سازمان همكاری اسلامی پررنگ است.

وی افزود: از پایین‌به‌بالا هم زمانی محقق می‌شود كه مردم پای‌كار بیایند؛ در واقع مردم كشورها، كالاها و برندهای صهیونیستی را تحریم كنند. صهیونیست‌ها هم برندسازی و هم سهام‌داری محصولات را از سال‌ها قبل در دستور كار قرار دادند. آنها شركت‌های بزرگ و پرنفوذ دنیا را به‌عنوان سهام‌دار وارد می‌شوند و حتی اگر شركتی، كوچك هم باشد، آن را تبدیل به برند می‌كنند.

پریمی درباره اقداماتی كه می‌توان برای تحت‌فشار قرار دادن رژیم صهیونیستی از منظر اقتصادی انجام داد، اظهار كرد: كشورهای منطقه می‌توانند خودشان را وارد زنجیره‌های ارزش منطقه‌ای كنند و برای این كار هر بخشی از كالا را یك كشوری تولید می‌كند و به همین جهت تحریم‌پذیری كشورها بسیار كاهش پیدا می‌كند.

مرتبط با این خبر

  • نویسندگان در روایت عاشقانه‌های دفاع مقدس مراقب خطوط قرمز باشند

  • استاندارد دوگانه رسانه‌های معاند در بیان تحولات سوریه

  • نیروهای نیابتی همان سربازان یهود در پادگانِ اسرائیل هستند

  • انصارالله یمن اسرائیل و آمریكا را فلج دفاعی كرده است

  • هسته‌های مقاومت در سوریه تشكیل می‌شود

  • روایت جنگ بدون روایت‌های زنانه ناقص است

  • آینده‌ای پرتنش و مبهم در انتظار صحنه‌گردانان در سوریه است

  • قابلیت‌های یمن فراتر از تصورات مردم منطقه است

  • پشتیبانی زنان مكتب حضرت زهرا(س) از جبهه‌های حق

  • ثمره خون‌های مقاومت جنبش‌های ضد صهیونیستی اروپاست