صدای جمهوری اسلامی ایران

كمال‌الدین شاهرخ بیان كرد: عكاس در حوزه جنگ باید نگاه تیزبینانه‌ای نسبت به موضوع داشته باشد و بداند در چه شرایطی پا به این عرصه گذاشته و می‌خواهد آن فضا را برای جامعه‌ای كه در آن شرایط و فضا حضور ندارند، منعكس كند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت؛ كمال الدین شاهرخ در گفتگو با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت یكی از ژانرهای عكاسی مستند را عكاسی جنگ برشمرد و گفت: عكاسی در جنگ در شروع عكاسی در قرن نوزدهم اتفاق افتاد. این نوع عكاسی علاوه بر این كه دارای دشواری های خاص خودش است، حس خاصی را برای هنرمند به وجود می آورد كه بتواند دِین خود را در مسیری كه همراه با مظلومیت است ادا كند.

وی اظهار كرد: خیلی از جنگ ها با مظلومتی همراه است و الان هم داریم مظلومیت مردم فلسطین را در جنگ غزه می بینیم. در دوران دفاع مقدس تجربه های خوب و وزینی انجام شد چون شرایط خاصی بود و در آن دوران ارتباط جمعی ما محدود بود و به صورت امروزب دسترسی ها برقرار نبود و سختی كار را دو چندان می كرد.

این عكاس پیشكسوت با بیان این كه این سختی ها همچنان وجود دارد، تصریح كرد: عكاس در جبهه جنگ سلاحی در دست ندارد و تنها سلاحی كه می تواند با آن كاری را انجام دهد، دوربین و ثبت لحظه ها است. عكاس به خاطر اعتقاد و تفكری كه دارد و همین طور بخاطر نیاز درونی كه وجود دارد این خطر را می پذیرد و آن را عملی كند.

وی با تاكید بر حساس بودن كار عكاسی جنگ گفت: عكاس در این حوزه باید نگاه تیزبینانه ای نسبت به موضوع داشته باشد و بداند در چه شرایطی پا به این عرصه گذاشته و می خواهد آن فضا را برای جامعه ای كه در آن شرایط و فضا حضور ندارند، منعكس كند. آن نگاه تیزبینانه می تواند از دریچه هنری تاثیر گذار باشد.

شاهرخ با اشاره به تفاوت عكاس جنگ با سایر عكاسان گفت: عكاسان جنگی نگاه و ویژگی دارند كه می توانند آن نگاهشان صحنه را طوری ثبت كنند كه بر روی مخاطب تاثیر گذار باشد خصوصا اگر مسیری كه عكاس دارد حركت می كند و كارش را دنبال می كند همراه با اعتقاد و عشق به كار باشد و بداند در چه مسیری قدم گذاشته است تا بتواند تاثیراتش را بر روی جامعه و مخاطب به وجود بیاورد.

این عكاس پیشكسوت در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت عكاسان را سربازان و افسران رسانه ای برشمرد و گفت: عكاسان این مسئولیت بر عهده شان است كه بتوانند ثبت تاریخی برای نسل های فعلی و آینده داشته باشند كه در این برهه از زمان حضور ندارند. و ما این مسئولیت را داریم كه بتوانیم این اتفاق را منتقل كنیم و در جریان قرار بگیریم چرا كه متاسفانه به راحتی تاریخ را می توانند طور دیگری جلوه دهند اما با عكس امروزه می توان تاثیرات حقیقی را در میان افكار عمومی به وجود بیاوریم.

وی به تحلیل تصاویر منتشر شده از فلسطین پرداخت و گفت: با این كه ما بیش از 20 نفر از عكاسان و خبرنگاران و تصویربرداران را در 40 روز گذشته از دست دادیم ولی همچنان این رویش وجود دارد و صحنه خالی از عكاسان نیست و همچنان دارند تصاویر خودشان را با همه محدودیت هایی كه متاسفانه رژیم اشغالگر به وجود آورده منعكس و ارسال می كنند.

شاهرخ افزود: این عكاسان زیر توپ و گلوله و خمپاران به بدترین شكل دارند وظیفه شان را انجام می دهند و نمایش مظلومیتی را دارند رغم می زنند كه ما تاثیراتش را در اتفاقاتی كه در سراسر دنیا رخ می دهد می بینیم و این جای تقدیر دارد.

وی با تاكید بر این كه در رسانه باید رسالت مان را انجام دهیم، عنوان كرد: رسالت ما به عنوان عكاس های حوزه دفاع مقدس و مقاومت این است كه حضور پیدا كنیم در صحنه و بتوانیم این جنایات را انعكاس دهیم. برخی از هنرمندان نمی توانند حضور پیدا كنند بنابراین می توانند با استفاده از این تصاویر دست به افشاگری بزنند و رسالت خود را انجام دهند.

گفتنی است؛ شما مخاطبان ارجمند رادیو مقاومت میتوانید برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت را شنبه تا چهارشنبه از ساعت 21:00 تا 23:00 روی موج اف ام ردیف 95,5 مگاهرتز و یا از طریق نرم افزار كاربردی ایران صدا دنبال كنید. همچنین سامانه پیامكی 30000955 آماده دریافت پیامك‌های مخاطبان فهیم رادیو مقاومت است.

مرتبط با این خبر

  • نویسندگان در روایت عاشقانه‌های دفاع مقدس مراقب خطوط قرمز باشند

  • استاندارد دوگانه رسانه‌های معاند در بیان تحولات سوریه

  • نیروهای نیابتی همان سربازان یهود در پادگانِ اسرائیل هستند

  • انصارالله یمن اسرائیل و آمریكا را فلج دفاعی كرده است

  • هسته‌های مقاومت در سوریه تشكیل می‌شود

  • روایت جنگ بدون روایت‌های زنانه ناقص است

  • آینده‌ای پرتنش و مبهم در انتظار صحنه‌گردانان در سوریه است

  • قابلیت‌های یمن فراتر از تصورات مردم منطقه است

  • پشتیبانی زنان مكتب حضرت زهرا(س) از جبهه‌های حق

  • ثمره خون‌های مقاومت جنبش‌های ضد صهیونیستی اروپاست