صدای جمهوری اسلامی ایران

مقام‌های آمریكا و رسانه‌های این كشور با در پیش گرفتن برخی سیاست‌های تبلیغاتی در صدد هستند كاخ سفید را از اتهام همدستی با جنایات اسرائیل تبرئه كنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت و به نقل از خبرگزاری فارس؛ جنایت‌های اسرائیل در غزه و حمایت تمام‌عیار كاخ سفید از آن برای دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریكا در آستانه فرا رسیدن فصل انتخاباتی گران تمام شده و به نظر می‌رسد رسانه‌های آمریكایی به تكاپو افتاده‌اند تا پای بایدن را از این مهلكه بیرون بكشند.

از زمان آغاز عملیات‌های اسرائیل در غزه در روز 7 اكتبر (15 مهرماه) دولت جو بایدن حمایت تمام‌قد و بی‌چون و چرای خودش را از عملیات‌های اسرائیل در غزه اعلام كرده است.

دولت آمریكا تا كنون با تكرار روایت اسرائیل چندین قطعنامه را كه خواستار برقراری آتش‌بس فوری در غزه بوده وتو كرده است. در تازه‌ترین اقدام در این راستا، واشنگتن هفته پیش با ایستادن مقابل رأی 13 كشور دیگر درخواست اعضای سایر اعضای شورای امنیت برای پایان جنگ در غزه را ناكام گذاشت. تنها كشور دیگری كه با این قطعنامه موافقت نكرد انگلیس بود كه به آن رأی ممتنع داد.

دولت آمریكا مضاف بر این به دو قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد كه آنها هم خواستار آتش‌بس در غزه بودند رأی منفی داد.

حمایت‌های واشنگتن اما تنها به سطح سیاسی محدود نمی‌شود و این كشور علاوه بر این، اصلی‌ترین تأمین‌كننده بمب‌ها و تسلیحاتی است كه اسرائیل از آنها علیه مردم غزه استفاده می‌كند.

چند روز پیش روزنامه وال‌استریت‌ژورنال فاش كرده بود آمریكا برای كمك به اسرائیل در جنگ غزه انواع تسلیحات از جمله بمب‌های سنگرشكن را در اختیار اسرائیل قرار داده است.

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال در گزارش خود جمعه هفته گذشته به نقل از مقام‌های آمریكایی گزارش داده بود افزایش ارسال سلاح از آمریكا به اسرائیل كه ارسال 15 هزار بمب و 57 هزار گلوله توپخانه را شامل می‌شود اندكی بعد از حمله 7 اكتبر آغاز شد و در روزهای اخیر نیز ادامه داشته است.

آمریكا پیش از این شمار دقیق سلاح‌هایی كه برای رژیم صهیونیستی ارسال كرده بود را افشا نكرده بود. ارسال 100 بمب سنگرشكن 2000 پوندی نیز پیش از این توسط آمریكا فاش نشده بود.

یك نكته قابل توجه در اینجا رویه‌های مخفی‌كارانه‌ای است كه آمریكا برای ارسال سلاح به اسرائیل دنبال كرده است. دولت بایدن، مثلاً هنگام كمك‌های تسلیحاتی به اوكراین، آمارهای مربوط به تسلیحات را به صورت علنی اعلام می‌كند در صورتی كه در خصوص مراودات تسلیحاتی با اسرائیل از زمان آغاز جنگ غزه هیچ آماری منتشر نكرده است.

علی‌رغم چنین حمایت‌هایی رسانه‌های آمریكایی در تلاشند این باور را به مخاطبان القا كنند كه میان دولت بایدن با كابینه جنگی نتانیاهو بر سر بالا بودن تلفات غیرنظامیان در غزه اختلاف‌ نظر وجود دارد و بر همین اساس، اختلاف ادعایی میان دولت بایدن با كابینه جنگی نتانیاهو بر سر تلفات غیرنظامیان در غزه یكی از محورهای ثابت روایت‌هایی است كه رسانه‌های آمریكایی در تقریباً هر گزارش خود بر روی آن مانور می‌دهند.

اما واقعیت گسترده‌تری كه همه قطعات پازل را در نظر می‌گیرد این است كه آمریكا در همان حال كه در اظهارات علنی اسرائیل را به كاهش تلفات غیرنظامیان دعوت می‌كند به صورت پشت پرده با تأمین سلاح و حمایت‌های سیاسی راه را برای كشتار مردم غزه هموار می‌كند.

رفتار بایدن علاوه بر اینكه در حمایت‌های همیشگی آمریكا از اسرائیل ریشه دارد از نگرانی‌های او در خصوص اثرات حمایت از جنایت‌های جنگی اسرائیل بر نظر رأی‌دهندگان آمریكایی نیز نشأت می‌گیرد.

شاید به جرأت بتوان گفت حمایت‌های آمریكا از اسرائیل در هیچ برهه‌ای از تاریخ تا این اندازه با مخالفت‌های عمومی روبرو نبوده است. بسیاری از شهرهای آمریكا در دو ماهی كه از عملیات اسرائیل در غزه می‌گذرد صحنه تظاهرات علیه حملات سنگین اسرائیل بوده‌اند.

دانستن اینكه دست‌كم نیمی از طرفداران حزب دموكرات كه سبد آرای بایدن را تشكیل می‌دهند حامی فلسطین هستند مشخص می‌كند كه شكل حمایت‌های او از اسرائیل ممكن است چه ضربه‌ انتخاباتی‌ای به او وارد كند.

این مسئله را می‌توان در نظرسنجی‌ای كه اخیراً دانشگاه كوئینی‌پیاك انجام داد به وضوح مشاهده كرد. در این نظرسنجی مشخص شد كه 62 درصد طرفداران حزب دموكرات بدون در نظر گرفتن جنگ غزه از سیاست‌های او طرفداری می‌كنند اما با در نظر گرفتن این جنگ این حمایت به 36 درصد تنزل پیدا می‌كند.

به طور مشابه در نظرسنجی دیگری كه كالج ماریست اندكی بعد از آغاز جنگ انجام داد مشخص شد كه رأی‌دهندگان غیرسفیدپوست از سیاست او در حمایت اینچنینی از اسرائیل حمایت نمی‌كند. تنها نیمی از این افراد گفتند كه موافق حمایت آمریكا از اسرائیل هستند.

در چنین شرایطی است كه مقام‌های آمریكا در اظهارات علنی و همچنین برخی از رسانه‌های آمریكا (به ویژه رسانه‌های طرفدار حزب دموكرات) به تكاپو افتاده‌اند تا تبعات رفتارهای اسرائیل در غزه به پای جو بایدن نوشته نشود. از همین روست كه می‌بینیم آمریكایی‌ها علی‌رغم آنكه تأمین‌كنندگان اصلی سلاح‌هایی هستند كه جان مردم غزه را به خطر می‌اندازند بیشتر از بقیه سعی می‌كنند خودشان را نگران تلفات غیرنظامیان در این منطقه نشان دهند.

مرتبط با این خبر

  • نویسندگان در روایت عاشقانه‌های دفاع مقدس مراقب خطوط قرمز باشند

  • استاندارد دوگانه رسانه‌های معاند در بیان تحولات سوریه

  • نیروهای نیابتی همان سربازان یهود در پادگانِ اسرائیل هستند

  • انصارالله یمن اسرائیل و آمریكا را فلج دفاعی كرده است

  • هسته‌های مقاومت در سوریه تشكیل می‌شود

  • روایت جنگ بدون روایت‌های زنانه ناقص است

  • آینده‌ای پرتنش و مبهم در انتظار صحنه‌گردانان در سوریه است

  • قابلیت‌های یمن فراتر از تصورات مردم منطقه است

  • پشتیبانی زنان مكتب حضرت زهرا(س) از جبهه‌های حق

  • ثمره خون‌های مقاومت جنبش‌های ضد صهیونیستی اروپاست