شفیعینیا با بیان اینكه در كنار همه گفتمانهای رسانهای و بحثهای سیاسی درمورد موضوع مقاومت نباید از مباحث عمیق و ریشهای غافل شویم، گفت: كشور سوریه را با توجه به بحثهای فقهی و اعتقادات كلامی خلع سلاح كردند.
حجت الاسلام و المسلمین احمد شفیعینیا، نویسنده و پژوهشگر حوزه مقاومت در مصاحبه با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت اظهار كرد: مقاومت یكی از مظلومان عرصه واقع و خارج و عرصه تألیف و نوشتاری است و این مظلومیت دو جانبه، هر نویسندهای را كه در فضای امروز تنفس میكند، وادار به انجام تكلیف در این عرصه میكند.
وی افزود: آنچه كه رسانهها با نگاههای سیاسی و گفتارهای كوتاه در حد آمد و رفت به موضوع مقاومت میپردازند، حتی نمیتواند سطحی از مقاومت را معرفی كند.
نویسنده و پژوهشگر حوزه مقاومت در توضیح بیشتر این مطلب گفت: نگاههای بنیادین و مبنایی كه خاستگاه آن میتواند مباحث اعتقادی و رویكردهای فقهی بیش از هزار ساله مسلمانان (جامعه اهل تسنن و تشیع) باشد كمتر مورد توجه قرار میگیرد، درحالیكه آنچه كه بیشتر میتواند در لایههای زیرین این عرصه بازیگری كند، فراتر از مباحث سیاسی، مباحث ایدئولوژیكی و مبنایی است كه هنوز رمزگشایی نشده است.
شفیعی نیا درباره وضعیت صدور گفتمان مقاومت با روایت جمهوری اسلامی ایران در قالب كتاب اظهار كرد: آنچه كه تا به امروز در قالب هنر به صورت شعر و روایتگری و فیلم و تصاویر در عرصه مقاومت ارائه شده جای قدردانی دارد اما معتقدم كه كار انجام شده را باید با ظرفیت موجود سنجید.
وی ادامه داد: ظرفیت مقاومت یك ظرفیت بسیار بزرگی است و كمتر موردی سراغ داریم كه از یك حركت و نهضت در میدان، تعبیر به مكتب شده باشد. ما در عرصه مقاومت با یك حادثه و رخداد و با گرایش و رویكرد یك گروه روبرو نیستیم تا آنچه را انجام شده كافی و پاسخگو بدانیم؛ ما با یك مكتب روبرو هستیم كه صرفاً شیعی هم نیست و قبل از هر چیز دیگری بر تعقل استوار است. به این مفهوم كه مرز و زمان و مكان نمیشناسد و همه انسانهای كره زمین نسبت به آن میل پیدا میكنند.
این نویسنده و پژوهشگر حوزه مقاومت خاطرنشان كرد: ظرفیت بزرگی كه مكتب مقاومت دارد باعث شد انسانهای عدالتخواه و حقیقت جو و آزاده فارغ از هر دینی نسبت به مظلومان فلسطین به پا خیزند.
شفیعینیا گفت: اگر قرار است حق مكتب مقاومت ادا شود باید رویكرد ریشهای و عمیق به این مكتب داشته باشیم. ما در كنار همه گفتمانهای رسانهای و بحثهای سیاسی درمورد موضوع مقاومت نباید از مباحث عمیق و ریشهای غافل شویم كه پشت صحنه آن به هزار سال داشتهها و دانشهایی برمیگردد كه علمای شیعه و اهل سنت برای آن زحمت كشیدند.
وی با بیان اینكه بحثهای فقهی و كلامی فقط خاص اندیشمندان رده یك نیست، افزود: با همین ادبیات فقهی و كلامی كه ما برای دفاع بنیادین از جبهه مقاومت انجام دهیم، افراد در سطح عموم و لایههای پیدای جامعه دقیقاً از همین عناوین استفاده كرده و صحنه جهاد را به سمت دشمن پیش میبرند. این نشان میدهد مباحث فقهی و نكات كلامی برای آنها قابل فهم بوده كه آن را دستاویز قرار داده و عموم جامعه را با خود همراه كردند و به سرحدی از خودگذشتگی رساندند كه ولو در راه تفكر باطل خود را تكه تكه میكنند كمااینكه سوریه را هم با توجه به بحثهای فقهی و اعتقادات كلامی خلع سلاح كردند.
نویسنده و پژوهشگر حوزه مقاومت تأكید كرد: ما در شرایط كنونی باید زبان روز تبیین را به كار گرفته و آنچه را كه دشمن بر روی آن تكیه كرده تا مطلبی را اثبات كند به اصل خود بازگردانیم و كاری كنیم كه امت پیامبر اكرم (ص) برای تك تك افراد این امت احترام قائل باشد.
شفیعینیا گفت: نباید اینطور تصور كنیم كه رویكردهای فقهی و اعتقادی در مبحث مقاومت صرفاً باید در سطح عالی صورت گیرد و نتیجهاش هم نوشتههایی در قفسه كتابخانه باشد.