افراخته با بیان اینكه تحولات در سوریه به سادگی به ثبات و آرامش نخواهد رسید، گفت: وضعیت كنونی به دلیل وجود متغیرهای مختلف، از جمله رژیم صهیونیستی، پیچیدهتر است.
حسین افراخته، كارشناس مسائل بینالملل در برنامه «عصر مقاومت» رادیو مقاومت، به تحلیلهای مختلف در مورد وضعیت كنونی منطقه و ضرورت تحلیل صحیح از وقایع اشاره و اظهار كرد: دو دسته تحلیلگر وجود دارد؛ دسته اول كه به برجستهسازی نقاط منفی و ایجاد یأس و ناامیدی در مخاطب میپردازند و دسته دوم كه سعی دارند با رویكرد مثبتنگرانه، تحلیلهای صحیح و واقعبینانه ارائه دهند.
وی با اشاره به تحلیلهای نادرست و توهمآمیز برخی افراد در فضای عمومی و مجازی در مورد تحولات منطقهای، به ویژه سوریه، كه با واقعیتهای میدانی همخوانی ندارد، تصریح كرد: این تحلیلها میتوانند احساس ناامیدی و بیتفاوتی را در جامعه القا كنند.
این كارشناس مسائل بینالملل به تاریخچه درگیریها و چالشهای منطقهای در دهههای اخیر و بهویژه به تأثیرات ورود آمریكا به منطقه در قالب مبارزه با تروریسم و اشغال افغانستان و عراق اشاره و تأكید كرد: تحولات اخیر در سوریه و دیگر نقاط، نتیجهی یك روند طولانیمدت است.
افراخته سخنان نتانیاهو در دادگاه را تلاش برای بزرگنمایی برخی وقایع و پنهان كردن مشكلات داخلی دانست و افزود: نتانیاهو در دادگاه به دنبال توجیه وضعیت داخلی خود، به تحولات سوریه اشاره كرده است و سقوط بشار اسد را مهمتر از سقوط امثال صدام دانسته است.
وی با اذعان به اینكه تحولات در سوریه به سادگی به ثبات و آرامش نخواهد رسید، گفت: وضعیت كنونی به دلیل وجود متغیرهای مختلف، از جمله رژیم صهیونیستی، پیچیدهتر است.
كارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان كرد: تحلیلهای كنونی باید با واقعیتهای تاریخی و میدانی همخوانی داشته باشد و نباید زحمات گذشته نادیده گرفته شود.
افراخته بر لزوم آمادگی برای مواجهه با چالشهای آینده تأكید و بیان كرد: ما نیاز ضروری برای داشتن برنامهای برای 10 سال آینده داریم تا بتوان در برابر تهدیدات ایستادگی كرد و وجود تحلیلهای منطقی و درست در این زمینه اهمیت دارد.
وی به تحلیل تهدیدها و فرصتها در تاریخ و شرایط كنونی منطقه اشاره و عنوان كرد: ایستادگی در برابر تهدیدها وظیفه هر انسانی است، اما در عین حال، تهدیدها میتوانند به عنوان فرصتهایی برای رشد و پیشرفت نیز عمل كنند. به قول سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، فرصتها در دل تهدیدها شكل میگیرند و باید از تجربیات گذشته، به ویژه از سالهای 1985 تا 2000 در لبنان، برای مقابله با چالشهای كنونی در سوریه استفاده كرد.
كارشناس مسائل بینالملل افزود: با توجه به تجربیات قبلی، میتوان با هزینه و تنش كمتری نسبت به گذشته، در سوریه عمل كرد. مبارزه 15 ساله در لبنان منجر به اخراج رژیم صهیونیستی شد و امیدواریم در سوریه نیز با توجه به تجارب موجود، نتایج مشابهی به دست آید.
افراخته به واقعگرایی در تحلیلها تأكید و تصریح كرد: هر اقدام نظامی هزینه و تلفات خواهد داشت و نمیتوان انتظار داشت كه بدون هزینه و تلفات، ورق به نفع خود برگردانده شود.
وی در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت به خط مشی رهبر انقلاب اشاره و ابراز امیدواری كرد: امیدواریم با این خط جدید، صفآرایی جدیدی در منطقه شكل بگیرد و مردم منطقه از ثمرات آن بهرهمند شوند.
كارشناس سیاسی درباره تقویت روحیه مردم در شرایط كنونی و فعالیت رسانهای در جهان گفت: مردم به عنوان مخاطبان رسانهها باید آگاه باشند كه تحت تأثیر اطلاعات قرار میگیرند و این وظیفه آنهاست كه از منابع مختلف، اطلاعات را تحلیل كنند.
افراخته افزود: رسانهها، به ویژه رسانه ملی، نقش مهمی در این زمینه دارند و باید واقعنگر و دور از توهم و ناامیدی عمل كنند. رهبری نیز بر این نكته تأكید كردهاند كه در مكتب اسلام جایی برای ناامیدی وجود ندارد و افرادی كه تكلیفمدار هستند باید در هر شرایطی وظایف خود را انجام دهند.
وی اظهار كرد: لازم است كه فاصلهگیری از ناامیدی و سرخوردگی در میان مردم مورد توجه قرار گیرد و با توجه به تحولات آینده، امیدواری و بازیابی روحیه در جامعه ایجاد شود. هدف این است كه مردم بتوانند دوباره فضایی مثبت و امیدواركننده را در ذهن خود بازسازی كنند.