كارشناس حوزه غرب آسیا با بیان اینكه بسیاری از بازیگران بحرانآفرین بودند ولی همان بحران به پاشته آشیل خودشان بدل شد، اظهار كرد: كارگردان اصلی بحران سوریه، آمریكا و رژیم صهیونیستی هستند و تركیه كارگزار آن است؛ پس قطعا توان مدیریت بحران را ندارد.
حنیف غفاری، كارشناس حوزه غرب آسیا در گفتگو با برنامه "خیابان پیروزی" رادیو مقاومت، به خطاهای راهبردی و محاسباتی جبرانناپذیر از سوی تركیه در زمینه سیاست خارجی اشاره كرد و گفت: اردوغان روند عضویت تركیه در اتحادیه اروپا را رقم زد و بسیار هزینه كرد تا خود را به اروپا اثبات كند، اكنون 20سال از این قضیه گذشته است و تركیه هر روز از اتحادیه اروپا دورتر شد و خبری از وعده اروپاییها نیست.
وی افزود: تركیه در زمان داعش تلاش داشت خود را بازیگر مسلط بر میدان معرفی كند ولی در نهایت سوریه به پاشنه آشیل تركها بدل شد و نماد ضعف سیاست خارجی تركیه بود.
كارشناس حوزه غرب آسیا با اشاره به هدف قرار دادنِ سوخوی روسی توسط تركها گفت: برخی اعضای ناتو از اقدام تركیه اعلام برائت كردند كه نشان میدهد در تركیه، با سیاستمداران هوشمند و واقعبین در عرصه سیاست خارجی مواجه نیستیم، آنها تصور احیای حاكمیت عثمانی را دارند و خود مردم تركیه و ملتهای منطقه این هزینه را میپردازند. در مقابل امنیت منطقه به دلیل توهمات سیاسیون ترك، به چالش كشیده شده است.
غفاری ادامه داد: تركیه در ایجاد بحران دست داشته است؛ ولی تصور دارد مدیریت بحران را نیز باید در اختیار بگیرد، بسیاری از بازیگران بحرانآفرین بودند ولی همان بحران به پاشته آشیل خودشان بدل شد.
وی افزود: به عنوان مثال آمریكا، افغانستان را اشغال ولی با وضعیت بدی از این كشور فرار كرد؛ همین قاعده را در قبال تركیه میبینیم و اطمینان داریم تركیه قادر به مدیریت این بحران نیست.
كارشناس حوزه غرب آسیا خاطرنشان كرد: كارگردان اصلی این بحران آمریكا و رژیم صهیونیستی هستند و تركیه كارگزار آن است؛ پس قطعا توان مدیریت بحران را ندارد و اردوغان نباید در بحث جولان از مقامات صهیونیست شكایت داشته باشد.
غفاری گفت: بازی كه در زمین واشنگتن و تل آویو صورت گرفته، هنوز به نقطه بحرانی نرسیده ولی این روند طی میشود، تركیه در این بحران دخیل بوده ولی نباید انتظار داشته باشد تبعات این بحران گریبانگیر آنكارا نشود.
وی در بخشی دیگر از مصاحبه با رادیو مقاومت گفت: مهرههای بازی آمریكا، هر یك تاریخ مصرف معینی دارند و شاید بتوان آنها را به یك باتری تشبیه كرد و كشورها باید بدانند بازی در زمین آمریكا به معنای ادغام شدن در این بازی نیست چون در نتیجه هر كشوری تاریخ مصرف پیدا میكند، این چیزی بود كه اردوغان باید در نظر میگرفت و متأسفانه بدان توجهی نكرد.
كارشناس حوزه غرب آسیا گفت: تركها به جای اینكه عبرت بگیرند، بر استمرار مسیر تأكید دارند كه قطعا تبعات خوبی برای تركیه نخواهد داشت و اردوغان صرفا یك برچسب تاریخ مصرف بر خود زده است.