نویسنده كتابهای دفاع مقدس و جبهه مقاومت با تأكید بر اینكه ما باید چرایی حضور خود را در كشورهای منطقه مانند عراق، لبنان و سوریه مشخص و تبیین كنیم تا شبههای در ذهن نوجوانان و جوانان امروزی باقی نماند، گفت: ما با دلایل منطقی و مستند باید به این چرایی پاسخ دهیم بطوریكه نسل جوان قانع شود.
گلعلی آقاباباییپور، معروف به گلعلی بابایی نویسنده، پژوهشگر و مستندنگار دفاع مقدس در مصاحبه با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت، اظهار كرد: كتاب «پیغام ماهیها» به خاطرات شهید حاج حسین همدانی پرداخته و به خاطر نثر روانی كه دارد جوانپسند و عامهپسند است و در دورههای گذشته جایزه جلال نیز رتبه خوبی كسب كرده است.
وی افزود: كتاب دیگری كه در حوزه مقاومت نگارش كردم، كتاب «بدون مرز» پیرامون خاطرات شهید اكبر طباطبایی است كه به صورت دقیق به مسئله فلسطین، لبنان، بوسنی، عراق و افغانستان میپردازد.
نویسنده و مستندنگار دفاع مقدس از روال قصهگونه كتابهای مستند خود در حوزه دفاع مقدس و مقاومت خبر داد و بیان كرد: تمام تلاشم بر این است كه كتابهایم قصه داشته باشند و روال قصهگونه در آنها از بین نرود و صرفاً یك متن خشك تاریخی نباشند.
بابایی افزود: كتابهای مستند درباره دفاع مقدس و مقاومت به تعبیر رهبر انقلاب در عین حال كه مستند هستند باید رنگآمیزی هنرمندانه به سبك داستان و رمان نیز داشته باشند.
وی با اشاره به اینكه كتاب «ماه تمام» درباره زندگی محمد ابراهیم همّت جزو نامزدهای این دوره از جایزه جلال انتخاب شده است، گفت: از آنجایی كه همه مدل روایت در این كتاب وجود دارد لذا همه سنین از نوجوانان 12 ساله گرفته تا افراد در سنین بالا نیز میتوانند از این كتاب استفاده كنند.
نویسنده و مستندنگار دفاع مقدس ادامه داد: كتاب «پارتیزان» نیز زندگینامه مستند شهید اكبر حاجیپور عامهپسند است و مخاطبان در ردههای سنی مختلف میتوانند از این كتاب بهرهمند شوند.
بابایی با تأكید بر اینكه ما باید چرایی حضور خود را در كشورهای منطقه مانند عراق، لبنان و سوریه مشخص و تبیین كنیم تا شبههای در ذهن نوجوانان و جوانان امروزی باقی نماند، گفت: ما با دلایل منطقی و مستند باید به این چرایی پاسخ دهیم بطوریكه نسل جوان قانع شود.
وی همچنین درمورد علت انتخاب اسم كتاب «نقطه رهایی» نیز توضیح داد: زمانی كه نیروها در شبهای عملیات از مقرّ خود رها میشدند و به سمت نیروهای دشمن میرفتند در اصطلاح نظامی به آن نقطه رهایی گفته میشد اما از نظر عرفانی، نقطه رهایی جایی است كه همه تعلفات دنیای جلوی چشمان انسان قرار میگیرد و آنجاست كه رها شدن از این نقطه رهایی بسیار سخت میشود.