صدای جمهوری اسلامی ایران

مقدم به تأثیرات تاریخی و فرهنگی بر روی مردم ایران و نقش انقلاب اسلامی در شكل‌گیری آگاهی سیاسی آنها اشاره و اظهار كرد: مردم ایران به عنوان سیاسی‌ترین مردمان جهان شناخته می‌شوند و این ویژگی به دو عامل اصلی برمی‌گردد؛ تجربه زیسته ایرانی‌ها و تأثیر مكاتب مختلف از جمله مكتب علوی، حسینی، فاطمی، انقلاب اسلامی، مكتب حاج قاسم و شهید نصرالله.

بیژن مقدم، كارشناس و تحلیلگر رسانه در گفتگو با برنامه «عصر مقاومت» رادیو مقاومت، با اشاره به بررسی ویژگی‌ها و توانایی‌های آیت‌الله خامنه‌ای توسط رسانه‌های بیگانه گفت: اعترافات درباره ویژگی‌های فردی و توانایی‌های ایشان جدید نیست و انكار این واقعیت‌ها تنها به تردید بیشتر در آن جریان منجر می‌شود.

وی با اشاره به شرایط سیاسی قبل از انقلاب، افزود: در آن‌زمان تنها یك حزب به نام حزب رستاخیز وجود داشت و رسانه‌ها تحت كنترل ساواك بودند. این شرایط محدودیت‌های زیادی را برای آزادی بیان و فعالیت‌های سیاسی ایجاد كرده بود. در مقابل، بعد از انقلاب، شاهد رشد جریان رسانه‌ای و افكار عمومی هستیم كه اكنون مردم آزادانه نظرات خود را بیان می‌كنند و انتقاد می‌كنند.

این كارشناس و تحلیلگر رسانه به احساس آزادی و راحتی مردم در بیان نظراتشان اشاره و تأكید كرد: این تغییرات درك بهتری از مفهوم توسعه سیاسی را برای مردم به ارمغان آورده است. تجربیات و درك افراد از شرایط سیاسی گذشته و حال، به آن‌ها كمك می‌كند تا تفاوت‌های موجود را بهتر درك كنند.

مقدم به تأثیرات تاریخی و فرهنگی بر روی مردم ایران و نقش انقلاب اسلامی در شكل‌گیری آگاهی سیاسی آنها پرداخت و بیان كرد: مردم ایران به عنوان سیاسی‌ترین مردمان جهان شناخته می‌شوند و این ویژگی به دو عامل اصلی برمی‌گردد؛ تجربه زیسته ایرانی‌ها و تأثیر مكاتب مختلف از جمله مكتب علوی، حسینی، فاطمی، انقلاب اسلامی، مكتب حاج قاسم و شهید نصرالله.

وی در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت با تأكید بر اینكه انقلاب اسلامی نه تنها مردان بلكه زنان را نیز به صحنه آورد و شجاعت ابراز نظر را به مردم داد، گفت: قبل از انقلاب، مردم به دلیل ترس و وحشت از رژیم، توانایی ابراز نظر نداشتند و این وضعیت با ورود امام خمینی (ره) به صحنه تغییر كرد. امام خمینی (ره) با هدف آگاه‌سازی مردم و تشویق آنها به مشاركت در انتخابات، نقش بسزایی در این تغییر داشت.

كارشناس و تحلیلگر رسانه به تأثیرات دینی و اسلامی در شكل‌گیری این آگاهی سیاسی اشاره و اظهار كرد: مبانی دینی و انقلابی امام خمینی (ره)، مردم را به جلو برده و به آنها قدرت تفكر و عمل داده است. آثار و نامه‌های امام در سال‌های بعد از انقلاب می‌تواند چراغ راهنمای مسئولین كنونی باشد.

مرتبط با این خبر

  • كودتای ایرانی: 28 مرداد، قرنی، نوژه

  • انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواك

  • ریشه‌های انقلاب ایران

  • انقلاب تصورناپذیر ایران

  • مقدمه‌ای بر انقلاب اسلامی

  • شاهنشاه

  • كتاب تاریخ یك انقلاب

  • معرفی كتاب «از فروردین تا فروردین»

  • معرفی كتاب «حلقه‌ی وصل»

  • معرفی كتاب «عصرهای كریسكان»