صدای جمهوری اسلامی ایران

برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت با موضوع گره خوردن حقوق بشر در غزه و ناكارآمدی نهاد‌های بین المللی در این حوزه با دكتر عباسعلی كدخدایی، عضو حقوقدان شورای نگهبان و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به صورت تلفنی گفتگو كرد.

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، عباسعلی كدخدایی با بیان این كه همه مراجع بین‌المللی تابعی از وضعیتی كه در جامعه جهانی دارند، هستند اظهار داشت: وضعیت جامعه بین‌الملل تابع معادلات جهانی و قدرت پایه است. منافع كشور‌ها متفاوت است و متاسفانه ما در جامعه جهانی مرجع واحدی را نداریم كه بتواند مستقلا نسبت به موضوعات مورد علاقه دولت‌ها و همین طور موضوعات مبنایی بتواند تصمیم گیری كند.

وی با اشاره به این كه قدرت‌هایی كه نفوذ بیشتری دارند بسیاری از اوقات مسیر مراجع بین المللی را هم منحرف می‌كنند، اظهار كرد: مباحثی مثل حقوق بشر متاسفانه گروگان چنین نفوذ ناروای برخی از دولت‌ها است كه با روش استاندارد دوگانه در بسیاری از مواقع در بین جوامع مختلف عمل می‌شود و نمونه بارز آن غزه مظلوم است و فشاری كه دارد بر مردم غزه از سوی رژیم صهیونیستی می‌آید و متاسفانه نه تنها این جوامع اقدام موثری انجام ندادند بلكه در برخی از جا‌ها دیده می‌شود كشور‌ها از رژیم اشغالگر قدس حمایت می‌كنند و این نشان از ناكارآمدی این مراجع بین المللی و رویه‌ای است كه در جامعه بین الملل وجود دارد.

عضو حقوقدان شورای نگهبان افزود: بعد از وقایعی كه در فلسطین اشغالی و مشخصا در غزه اتفاق افتاد، بسیاری از كشور‌های غربی كه منافع نزدیكی با رژیم صهیونیسیتی دارند هم حمایت‌های معنوی و سیاسی كردند و حتی اخیرا آلمان اعلام كرده كه ما سلاح رایگان برای رژیم اشغالگر قدس ارسال می‌كنیم. این حمایت‌ها به دلیل این است كه منافع رژیم اشغالگر قدس با این كشور‌ها گره خورده است و طبیعتا در موضع گیری مراجع بین المللی هم چنین وضعیتی را شاهد هستیم.

وی با تاكید بر این كه همه كشور‌های غربی عموما با نفوذ خود در مراجع بین المللی تلاش می‌كنند تا از منافع نامشروع رژیم اشغالگر قدس دفاع كنند، اشاره كرد: قطعنامه‌ای كه در شورای امنیت ملل متحد مطرح شد از سوی كشور‌های غربی با مخالفت روبرو شد و اجازه ندادند كه یك كمكی به مردم مظلوم غزه اتفاق بیافتد و آتش بسی صورت بگیرد و یا كمك‌های بشردوستانه به مردم غزه برسد.

كدخدایی با اظهار به این كه اگر كشور‌های اسلامی با هم وحدت و همدلی بیشتری داشته باشند قطعا می‌توانند اثرگذار باشند، گفت: كشور‌های اسلامی در روند نامشروعی كه در جامعه بین الملل اتفاق افتاده است نه فقط در حوزه غزه بلكه در سایر مسائل هم می‌توانند با همفكری و هم زبانی خودشان اثرگذار باشند. متاسفانه به دلیل اختلافاتی كه وجود دارد و مشاهده می‌شود كمتر از ظرفیت بالقوه‌ای كه در اختیار كشور‌های اسلامی است استفاده می‌شود.

وی برگزاری اجلاس ریاض را گامی مثبت برای حركت رو به جلو كشور‌های اسلامی برشمرد و بیان كرد: خوشبختانه اجلاس ریاض اگرچه خیلی با تاخیر و به نوعی در حداقل توان خودش شكل گرفت، اما می‌تواند گام مثبتی باشد تا كشور‌های اسلامی خودشان را پیدا كنند و بتوانند از ظرفیتی كه دارند در حوزه تجارت استفاده كنند و از نفوذ تجاری خودشان در روابط با كشور‌های غربی استفاده كنند و مانع شوند از ادامه جنایت‌هایی كه رژیم اشغالگر دارد نسبت به مردم مظلوم غزه عمل می‌كند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطر نشان كرد: اگر این سازمان منطقه‌ای و سازمانی كه كشور‌های اسلامی را در جمع خود دارد ظرفیت خودش را ارزیابی كند و از قدرت و نفوذ تجاری استفاده صحیح كند قطعا می‌تواند در صحنه‌های بین المللی اثرگذار باشد.

وی با اشاره به راه حل‌های حقوقی برای اعتراض از سران رژیم صهیونیستی گفت: تاكنون اقداماتی در خصوص شكایت از جنایت‌های رژیم صهیونیستی انجام شده است از جمله این كه طرح دعاوی را در دیوان كشور‌های بین المللی (آی سی سی) به نیابت از فلسطینی‌ها و مردم این كشور آغاز كردند.

كدخدایی افزود: آی سی سی می‌تواند یك اقدام حداقلی باشد با این كه ما هیچ اعتمادی نمی‌توانیم داشته باشیم كه تا انتها در بحث رسیدگی به این جنایت‌ها اقدام موثری انجام دهد، چون از جهت شكلی رژیم اشغالگر قدس عضو آی سی سی نیست، اما می‌توانیم روی یك دادگاه منطقه‌ای پیشنهادی را داشته باشیم. اگر بر اثر وحدت و همدلی كشور‌های اسلامی بتوانند كشور‌های دیگر را همراه كنند، می‌تواند سنگ بنایی برای جلوگیری از ادامه جنایات سران رژیم اشغالگر قدس باشد.

وی با اظهار به این كه ایران مستقلا اقدام داخلی نمی‌تواند داشته باشد، گفت: مگر این كه در حوزه صلاحیت جهانی نسبت به سران رژیم بخواهد اقدامی صورت بگیرد كه دشواری‌های خاص خودش را دارد، اما جمهوری اسلامی با حضور فعالی كه تاكنون داشته، می‌تواند در جمع كردن این نیروی خفته و بالقوه‌ای كه در منطقه وجود دارد فعال باشد و زنگ خطر جدی را برای كشور‌های منطقه به صدا در بیاورد.

عضو حقوقدان شورای نگهبان متذكر شد: كشور‌های منطقه فكر نكنند اگر رابطه‌ای را با رژیم صهیونیستی داشته باشند آن‌ها در آینده در امان خواهند بود بلكه این رژیم از زمان تشكیل خود نشان داده كه توسعه طلبی و تجاوزش را داشته است و به هیچ وجه قابل اعتماد نیست.

گفتنی است؛ شما مخاطبان ارجمند رادیو مقاومت می‌توانید این شبكه رادیویی را روی موج اف ام ردیف 95،5 مگاهرتز و یا از طریق نرم افزار كاربردی ایران صدا دنبال كنید.

منبع: رادیو مقاومت

مرتبط با این خبر

  • لهستان به دلیل پیمان‌ با رژیم صهیونیستی و ایالات متحده تحت فشار است

  • یمن تكمیل‌كننده پازل قدرت مقاومت در منطقه است

  • ملاقات‌ مقامات سیاسی كشورها با الجولانی اهداف مشخصی دارد

  • خواننده‌ رپ آمریكایی كه در حمایت از غزه می‌خواند

  • جبهه مقاومت موجب توقف گروه‌های افراطی می‌شود

  • یمن، معادله وحشت را در سرزمین‌های اشغالی تثبیت كرده است

  • هراس غرب از تبلور مجدد مقاومت در سوریه

  • تهدید یمن، استراتژی رژیم صهیونیستی برای بقای خود

  • تاب‌آوری مردم لبنان بعد از شهادت سیدنصرالله امیدوارانه بود

  • ایمان و عزم راسخ مردم یمن، سلاح اصلی آنها در برابر دشمنان است/ یمن؛ بازیگر كلیدی آینده مقاومت