صدای جمهوری اسلامی ایران


قزوه با تاكید براینكه رشد شعر آئینی و شعر دفاع مقدس چشم‌گیر بوده است، گفت: در جشنواره شعر فجر بخشی را به شعر اعتراض و شعر اجتماعی اختصاص بدهند؛ اگر جشنواره‌ها در این زمینه بیش‌تر شوند، مسلماً شعرای جوان به این حوزه بیشتر گرایش پیدا می‌كنند


به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، «علیرضا قزوه» مدیر دفتر شعر و موسیقی و سرود صداوسیما و عضو هیأت علمی هفدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر درباره این جشنواره اظهار داشت: تصمیمات برای برگزیدن منتخبان در این جشنواره به طور جمعی و توسط هیأت علمی اتخاذ می‌شود، من بیش‌تر در بخش بین‌الملل جشنواره فعالیت دارم و در قالب فعالیت‌های این بخش، تا كنون از شماری از شعرای پارسی‌زبان دیگر كشورها دعوت بعمل آمده است.

وی همچنین با اشاره به اینكه بیش از 10 شاعر از دیگر كشورها در جشنواره شعر فجر حضور دارند، افزود: این شعرا از كشورهای هند، پاكستان، افغانستان، تاجیكستان و ازبكستان برای شركت در جشنواره در ایران حضور خواهند یافت.

شاعر مجموعه «عشق علیه السلام» گفت: شعرای پركار و دارندگان آثار باكیفیت -یعنی كسانی كه طی یكسال گذشته به لحاظ كمی و كیفی آثار مطلوبی ارائه كرده‌اند- به طور طبیعی در فهرست پیشنهادی هیأت علمی جشنواره و در اولویت گزینش قرار دارند.

این شاعر آئینی در توضیح و تعریف شعر خوب افزود: شعر خوب، شعری است كه در حافظه بماند، در خاطر مردم رسوب كند و مردم آن را زمزمه كنند؛ شعرِ خوب، شعری است كه موسیقی‌پذیر و آهنگ‌پذیر باشد و به سهولت بر سر زبان‌ها بیفتد.

قزوه با تاكید بر اینكه شمار شعرای خوبِ جوان در ایران زیاد است گفت: می‌توان ادعا كرد كه نوآمدگان به وادی شعر خوب، از درگذشتگان بیشترند؛ به عقیده من حالِ شعرِ روزگار ما خوب است؛ شعر از تمامی هنرها بیشتر رشد كرده و از تمامی هنرها، جلوتر است.

وی درباره هزینه‌های برگزاری جشنواره بین‌المللی شعر فجر افزود: در برخی جشنواره‌ها شلوغ‌كاری‌ها و ریخت‌وپاش‌های فراوانی صورت می‌گیرد؛ اما جشنواره شعر فجر از لحاظ هزینه، در زمره ساده‌ترین جشنواره‌هاست و با این وجود، مسلماً كیفیت مطلوبی دارد و وضعیت شعر امروز را ارتقا می‌دهد.

شاعرِ «مولا ویلا نداشت» رشد شعر آئینی و شعر دفاع مقدس را چشمگیر توصیف كرد و گفت: با این وجود رشد شعر اجتماعی و شعر اعتراض، كم‌تر بوده است؛ حتی می‌توان در جشنواره شعر فجر بخشی را به شعر اعتراض و شعر اجتماعی اختصاص بدهند؛ اگر جشنواره‌ها در این زمینه بیش‌تر شوند، مسلماً شعرای جوان به این حوزه بیشتر گرایش پیدا می‌كنند.

انتهای پیام/ 121

مرتبط با این خبر

  • نظام سلطه از صادرات ارزش‌ها و فرهنگ‌های انقلاب اسلامی نگران است

  • ایرانی‌ها به دو علت، سیاسی‌ترین مردم جهان شناخته می‌شوند

  • عربستان به‌دنبال اثبات خود به آمریكایی‌هاست

  • نحوه تبادل اسرا توسط حماس با برنامه‌ و هدفمند بود

  • جولانی با سفر به عربستان می‌خواهد جایگاهش را تثبیت كند

  • كودتای ایرانی: 28 مرداد، قرنی، نوژه

  • انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواك

  • پیشرفت كشور در 4دهه گذشته دردنیا بی‌نظیر است

  • اعتقاد امام خمینی(ره) به حضور زنان در جامعه

  • گفتمان اصلی سخنان شیخ قاسم تهدید غایی رژیم صهیونیستی است