سفیر اسبق ایران در چین با اشاره به نقش ژئوپلیتیكی ایران برای اقتصاد چین، گفت: سفر رئیس جمهور به چین فرصت طلایی بسیار خوبی برای طرفین به لحاظ اقتصادی است.
علاءالدین بروجردی در گفتگو با خبرنگار مهر، در تحلیلی نسبت به سفر رئیسجمهور كشورمان به چین و واكنش غرب به این سفر، اظهار داشت: سفر رئیس جمهور به چین در مقطعی كه آمریكاییها از برجام خارج شدند و حتی دولت فعلی شأن نیز هیچ گامی در جهت اصلاح اشتباهات دولت ترامپ برنداشت، میتواند سفری خوب و تاریخی برای جمهوری اسلامی ایران باشد.
سفیر اسبق ایران در چین با بیان اینكه سفر رئیس جمهور كشورمان به چین فرصتی تاریخی در حوزههای اقتصادی و سیاسی خواهد بود، ادامه داد: چین از معدود كشورهایی است كه سو پیشینه تاریخی در رابطه با ایران ندارد و هیچگونه نقطه منفی در روابط دو كشور و در زمینههای همكاریهای اقتصادی، دریانوردی، جاده ابریشم و فناوری وجود ندارد.
وی افزود: جاده ابریشم به نام دو كشور در تاریخ رقم خورده است لذا این سفر فرصت طلایی بسیار خوبی برای طرفین به لحاظ اقتصادی است.
بروجردی با اشاره به سند راهبردی 25 ساله میان ایران و چین، تصریح كرد: اجرایی شدن سند راهبردی 25 ساله در سفر به چین دنبال خواهد شد و آنچه مهم است اینكه از درون این سند دهها قرارداد میان طرفین منعقد خواهد شد.
سفر رئیس جمهور به چین، نقطه عطفی در روند رو به گسترش روابط دوجانبه است
سفیر اسبق ایران در چین یاد آور شد: سفر رئیس جمهور به چین، نقطه عطفی در روند رو به گسترش روابط دوجانبه ایران و چین به عنوان دو كشور مهم و دو بازیگر در سطوح منطقهای و بینالمللی است.
وی گفت: چین دارای یك سرمایه عظیمی بخصوص در مراكز نفت و گاز است و از طرفی دارای فناوری فوق العاده ای همچون هوش مصنوعی، قطار سریع السیر، انرژیهای نوین است كه حتی در این زمینهها از اروپا و آمریكا هم جلوتر است؛ بنابراین این سفر فرصت خوبی است تا بتوانیم تحولی را در اقتصاد كشور رقم بزنیم.
بروجردی با بیان اینكه آمریكاییها و غربیها بازنده بازیای خواهند بود كه خودشان آنرا آغاز كردهاند، عنوان كرد: روابط جمهوری اسلامی ایران با جمهوری خلق چین هیچ ارتباطی با رابطه ما با غرب ندارد و حتی اگر مسئله برجام هم رفع شود، روابط مان با چین را ادامه میدهیم چرا كه این مهم یك تصمیم راهبردی نظام است.
چینیها در زمینههای اقتصادی و سیاسی دنبال تنگتر كردن جای آمریكا در منطقه هستند
سفیر اسبق ایران در چین با اشاره به اینكه حضور چین جایگزین خلأ آمریكا خواهد بود، رویكرد آمریكا دوشیدن شیر كشورهای عربی است اما چین براساس روابط اقتصادی برد-برد روابطش را با این كشورها تنظیم میكند، تصریح كرد: چینیها خیلی هوشمندانه و گام به گام پیش میروند، قراردادی كه آنها با عربستان و كشورهای حوزه خلیج فارس منعقد كردهاند نشاندهنده همین هوشمندی شأن است. چینیها در زمینههای اقتصادی و سیاسی دنبال تنگتر كردن جای آمریكا در منطقه هستند كه البته این موضوع به نفع منافع ملی و امنیت منطقه است چرا كه به میزانی كه امریكاییها در منطقه حضور نداشته باشند امنیت بیشتر خواهد شد.
نقش ژئوپلیتیكی ایران برای اقتصاد چین
وی با اشاره به نقش ژئوپلیتیكی ایران برای اقتصاد چین، خاطرنشان كرد: چینیها هم به خوبی میدانند كه جمهوری اسلامی ایران دارای ثبات و امنیت در منطقه است و همچنین در تحولات منطقه غرب آسیا تأثیرگذار است لذا سالهاست كه تصمیم گرفتهاند تا روابط بلند مدت 25 ساله با ایران داشته باشند.
بروجردی در پایان گفت: با توجه به جایگاه ویژه ایران در عرصه سیاست خارجی باعث شده تا چینیها بنیه اقتصادی خودشان را تقویت كنند.