صدای جمهوری اسلامی ایران

شاهوردی تأكید كرد: هنرمندان باید دغدغه‌مندتر به اتفاقات نگاه كنند تا قهرمانان و اسطوره‌های كشورمان به ویژه قهرمانان دوران دفاع مقدس در ذهن مردم به عنوان الگو ثبت و ضبط شوند، ما هنرمندان كم‌كاری كردیم كه امروز قهرمانان در ذهن فرزندان كارتون‌ها هستنند.

پژمان شاهوردی، كارگردان تئاتر، نمایشنامه‌نویس و از فعالان فرهنگی كشورمان در مصاحبه با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت، نوشتن و پرداختن به یك ایده را از حساس‌ترین اتفاقات در حوزه هنر متعالی نمایش دانست و گفت: هنرمند در هرجایی كه اتفاق مهمی رخ دهد، عزم خود را جزم می‌كند تا با نوشتن فیلمنامه و نمایشنامه، آن اتفاق را ماندگارتر كند.

وی افزود: ما در حوزه ادبیات، قهرمانان و اسطوره‌هایی داریم كه اگر كم‌كاری كنیم و ماندگار نشوند قطعاً به دست فراموشی سپرده خواهند شد و اینجاست كه وظیفه هنرمند در ماندگاركردن نام قهرمانان و اسطوره‌ها بسیار سخت و سنگین می‌شود.

كارگردان تئاتر با اشاره به بیانات رهبر انقلاب مبنی بر اینكه تئاتر ابزاری برای بیان مفاهیم حقیقی اسلام است، گفت: ما هرچه داریم، می‌توانیم از طریق تئاتر به مخاطب امروز ارائه كنیم و این مردم هستند كه با دیدن اثر به فكر فرو می‌روند و لذت می‌برند.

شاهوردی ادامه داد: هنرمندان باید دغدغه‌مندتر به این اتفاقات نگاه كنند تا قهرمانان و اسطوره‌های كشورمان به ویژه قهرمانان دوران دفاع مقدس در ذهن مردم به عنوان الگو ثبت و ضبط شوند.

وی در پاسخ به این پرسش كه تولید محتوا و نمایشنامه‌نویسی تا چه اندازه می‌تواند نگاه عموم افراد جامعه بویژه بانوان را به مقوله دفاع مقدس به یك نگاه ملی تبدیل كند، افزود: تئاتر پنج قرن قبل از میلاد مسیح به وجود آمده و اگر تئاتر رسانه‌ای قوی نبود، چیزی از آن باقی نمانده بود. بنابراین وظیفه هنرمندان در شرایط امروز این است كه در حوزه مقاومت و دفاع مقدس بیشتر كار كنند.

كارگردان تئاتر ادامه داد: آثاری كه در این زمینه شاهدش هستیم عمدتاً تراژدی و ترسیم غم‌نامه‌ای برای مخاطب است درصورتیكه اگر درمورد اثری كه تولید می‌كنیم، تحقیق و پژوهش انجام دهیم و پای دغدغه حرف‌های مادران شهدا بنشینیم آثاری واقعی‌تر و جذاب‌تر به مخاطب ارائه خواهیم داد.

شاهوردی تصریح كرد: ما هنرمندان كم‌كاری كردیم كه اكنون قهرمانان در ذهن فرزندانمان، كارتون‌هایی هستند كه هر روز و هر شب پخش می‌شوند.

این نمایشنامه‌نویس با تأكید بر اینكه هنرمندان و نمایشنامه‌نویسان برای تولید آثار فاخر در حوزه ادبیات نمایشی دفاع مقدس و مقاومت نیازمند حمایت هستند، افزود: مسئولان باید از نمایشنامه‌های خوب و فاخر حمایت كنند تا این آثار در همه استان‌های كشورمان اجرا شوند و مطمئناً اثرگذاری این كار از هزاران جشنواره كه خروجی مناسبی ندارند و صرفاً در یك اختتامیه تمام می‌شوند، بسیار بیشتر است.

شاهوردی تأكید كرد: مركز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر ارگان‌های ذیربط باید بخش مجزایی را صرفاً برای دیده شدن آثار استانی تعریف كنند. معتقدم كه اگر نمایشنامه‌های خوب توسط هنرمندان تراز اول كشور تولید و به كل كشور ارائه شود، ما دیگر شاهد اثری كه حرفی برای گرفتن ندارد،نیستیم.

مرتبط با این خبر

  • نویسندگان در روایت عاشقانه‌های دفاع مقدس مراقب خطوط قرمز باشند

  • استاندارد دوگانه رسانه‌های معاند در بیان تحولات سوریه

  • نیروهای نیابتی همان سربازان یهود در پادگانِ اسرائیل هستند

  • انصارالله یمن اسرائیل و آمریكا را فلج دفاعی كرده است

  • هسته‌های مقاومت در سوریه تشكیل می‌شود

  • روایت جنگ بدون روایت‌های زنانه ناقص است

  • آینده‌ای پرتنش و مبهم در انتظار صحنه‌گردانان در سوریه است

  • قابلیت‌های یمن فراتر از تصورات مردم منطقه است

  • معرفی كتاب «اعجاز ده سردار»

  • سلیمانی‌ها