كارشناس مسائل رسانه اظهار كرد: شبكههای معاند و فارسیزبان در تحلیلِ بسیاری از وقایعِ منطقه و حوزه مقاومت، از واقعیتهای میدانی عقبتر بوده و تحلیلهای خلاف واقع ارائه میدهند.
ابراهیم شكوری، كارشناس مسائل رسانه در برنامه "خیابان پیروزی" رادیو مقاومت، با توجه به سخنرانی اخیر رهبری و با اشاره به مهارت ناكافی برخی تحلیلگران در شبكههای فارسی زبان گفت: كسانی كه علوم مورد نظر را نمیدانند، قدرت تحلیل درست آن را نخواهند داشت.
وی افزود: رسانههای فارسیزبان، هر فردی را با عنوان تحلیلگر روی آنتن زنده آورده و شروع به ارائه تحلیلهای مختلف میكنند.
كارشناس مسائل رسانه از سوگیری و پیشداوری این رسانهها خبر داد و تصریح كرد: آنها با تصورات ذهنی خود، تحلیلهای نادرستی ارائه میدهند و با سوگیری شناختی شواهد متضاد را در نظر نگرفته و هر روز خطای تحلیلی موثری را روی آنتن به خورد مخاطب میدهند.
شكوری با بیان اینكه خاستگاه فكری، زبانی و حامی مالی این شبكهها نیز بسیار در ساخت چنین برنامههایی موثر است، گفت: شبكههای فارسی زبان به دلیل پشتوانههای مالی، جهت و سوگیری خود را به سمت دستگاههای اطلاعاتی و امنیتیِ كشورهای حمایتگر سوق میدهند.
وی اطلاعات ناكافی تحلیلگران این شبكه ها را یادآوری كرد و ادامه داد: آنها با انتشار چند تصویر و بدون راستیآزمایی شروع به تحلیل میكنند و پس از چند ساعت مشخص میشود اصلا چنین تصاویر و عكسهایی وجود خارجی ندارد. در سنوات اخیر هم به كرات شاهد چنین خطاهایی بودهایم.
كارشناس رسانه با اشاره به عدم بهروز رسانی اطلاعات فرد تحلیلگر در این رسانهها، گفت: این افراد در بسیاری از موارد با مطالب ذهنی قدیمی مشغول به تحلیل و به سرعت اتفاق افتادن رویدادها و وقایع بیتوجه هستند و تحلیلگران را به اشتباه انداخته و موجب ارائه محتواهای شتاب زده میشوند.
شكوری ادامه داد: اتاق فكرهای غربی، نرمافزارهایی را رصد میكنند و راههای خنثیسازی اخبار را در دستور كار قرار دادهاند ولی تحلیلگران شبكههای زیر پلهای در آمریكا، مسائل دروغ را به مخاطب میدهند و تصور میكنند مقاومت در منطقه تضعیف شده است.
وی تصریح كرد: نكته دیگر به عدم بررسی دقیق شواهد میدانی باز میگردد كه این رسانهها را به اخبار و محتواهای غلط میرساند، مثلِ خبرِ نماز جمعه شیعیان كه در حرم حضرت زینب(س) برپا شد ولی تحلیلگران شبكههای فارسی زبان به این مسائل توجه ندارند و دم از اخراج علویان و شیعیان سوریه میزنند.