صدای جمهوری اسلامی ایران

ثروتی با بررسی دیپلماسی رسانه‌ای و اقتصادی اردوغان در موضوع فلسطین و تأثیرات آن بر موقعیت تركیه گفت: اردوغان به دلیل دوگانگی در رفتار خود، اعتبار تركیه را زیر سؤال برده است. این بی‌اعتمادی میان اردوغان و ملت‌های همسایه، تأثیر منفی بر مذاكرات آینده خواهد داشت.

تحلیلگر مسائل سیاسی و بین‌الملل:

هادی ثروتی، تحلیلگر مسائل سیاسی و بین‌الملل درگفتگو با برنامه «عصر مقاومت» رادیو مقاومت، اردوغان را به عنوان شخصی فرصت‌طلب و منفعت‌طلب توصیف كرد كه در عرصه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی فعال است و گفت: اردوغان منافع ملی خود را به گونه‌ای تعریف كرده كه شامل پان‌تركیسم و خلافت عثمانی می‌شود و در عین حال، همسویی‌هایی با ائتلاف عربی-عبری-غربی برقرار كرده است.

وی با اظهار به اینكه اردوغان در سیاست‌های خود به دنبال منافع خاصی است كه ممكن است با اصول اولیه‌اش در تضاد باشد، تصریح كرد: اردوغان به دنبال تبدیل‌شدن به یك قدرت منطقه‌ای است و در این راستا به كشورهای همسایه مانند عراق و سوریه نفوذ می‌كند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی و بین‌الملل افزود: اردوغان با جمهوری آذربایجان و برخی مناطق در اروپا هماهنگی دارد. اردوغان به عنوان یك سیاستمدار زیرك، منافع خود را در تعامل با ناتو و آمریكا دنبال می‌كند.

ثروتی با اشاره به اینكه رسانه‌های عبری به تخریب و تمسخر اردوغان پرداخته‌اند، در حالی كه تركیه یكی از بزرگترین متحدین رژیم صهیونیستی در منطقه است و مبادلات اقتصادی زیادی با آن‌ها دارد، اظهار كرد: این رسانه‌ها به دلیل نارضایتی‌های داخلی و حركت‌های اعتراضی مردم تركیه علیه اسرائیل، به انتقاد از اردوغان پرداخته‌اند.

وی در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت از كاهش محبوبیت اردوغان در بین فلسطینی‌ها گفت و بیان كرد: این مسئله می‌تواند تأثیراتی بر سیاست‌های آینده تركیه در منطقه داشته باشد. اردوغان همچنین در استان‌های جنوبی تركیه مانورهایی انجام داده و گروه‌هایی را به سوریه فرستاده است كه این موضوع تحت نظر سرویس‌های اطلاعاتی قرار دارد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی و بین‌الملل تصریح كرد: اردوغان در مصاحبه‌ها به عدم مخالفت با اسرائیل اشاره كرده و به دنبال سرنگونی رژیم اسد است. این دوگانگی در سیاست‌های او و عدم واكنش صریح مسئولین ایرانی به اقدامات تركیه، نگرانی‌هایی را در مورد منافع ملی جمهوری اسلامی ایجاد كرده است.

ثروتی با بررسی دیپلماسی رسانه‌ای و اقتصادی اردوغان در موضوع فلسطین و تأثیرات آن بر موقعیت تركیه گفت: نگاه اردوغان به مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای منفعت‌طلبانه است و او تلاش می‌كند منافع ملی تركیه را تأمین كند. با این حال، روند انفعالی اردوغان در دو یا سه سال اخیر نشان‌دهنده كاهش اعتبار اوست و به نظر می‌رسد كه اردوغان، بیسماركی است كه تاریخ مصرف او به پایان رسیده است.

وی با اشاره به تلاش‌های اردوغان برای كسب امتیاز در مذاكرات با سوریه، تصریح كرد: این تلاش‌ها به نتیجه نرسیده و تركیه نتوانسته است به اهداف خود دست یابد. همچنین، اردوغان به دلیل حمایت از معارضین سوری و عدم توانایی در حفظ حاكمیت ملی سوریه، موقعیت خود را تضعیف كرده است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی و بین‌الملل در ادامه به مقایسه اردوغان با بیسمارك (از مؤسسان وحدت آلمان) پرداخت و گفت: اردوغان به دلیل دوگانگی در رفتار خود، اعتبار تركیه را زیر سؤال برده است. این بی‌اعتمادی میان اردوغان و ملت‌های همسایه، تأثیر منفی بر مذاكرات آینده خواهد داشت. اردوغان باید شفاف‌تر و صریح‌تر در مواضع خود عمل كند تا بتواند اعتماد دیگر كشورها را جلب كند، چرا كه رفتارهای متناقض او هزینه‌هایی برای دیگر دولت‌ها ایجاد كرده است.

ثروتی مواضع منطقه‌ای تركیه تحت رهبری اردوغان را در تضاد كامل با محور مقاومت دانست و گفت: ارتباط اردوغان با رژیم صهیونیستی و همچنین اقدامات او در سوریه و عراق مورد انتقاد قرار گرفته است. اردوغان هیچ موضع مثبتی از خود نشان نداده و این امر باعث ایجاد بی‌اعتمادی شده است.

مرتبط با این خبر

  • منافع متضاد بازیگران در سوریه مانع آشتی ملی است

  • درگیری تركیه با كُردهای سوریه جدی شده است

  • حضور مردم كلید حل مشكلات است

  • احساس خطردشمن از وحدت درمنطقه

  • انصارالله با رونمایی از سلاح‌های جدید به نقش ژئوپلیتیكی یمن ضریب داد

  • یمنی‌ها اعتبار سامانه تاد آمریكا را خدشه‌دار كرده‌اند

  • یمن یكی از اجزای اصلی ایالات متحده مقاومت است

  • رسانه‌های غربی الجولانیِ تروریست را بزك كردند

  • یمن به بازوی قدرتمند مقاومت تبدیل شده است

  • صهیونیست‌ها در برابر موشك‌های یمنی ناتوان شده‌اند