علیدوستی با اشاره به تناقض بین شعارهای انساندوستانه آمریكا و عملكرد واقعی این كشور در سوریه گفت: این سیاستها به دنبال تقویت منافع ایالات متحده و تضعیف محور مقاومت هستند. گروههای تروریستی در سوریه به نوعی تحت حمایت آمریكا هستند و این حمایت به نفع منافع آمریكا در منطقه است.
قاسم علیدوستی، تحلیلگر مسائل بینالملل در برنامه «عصر مقاومت» رادیو مقاومت با اشاره به تناقض بین شعارهای انساندوستانه آمریكا و عملكرد واقعی این كشور در سوریه گفت: این سیاستها به دنبال تقویت منافع ایالات متحده و تضعیف محور مقاومت هستند. جنگ در سوریه به یك كارزار جنگ شناختی و عملیات روانی تبدیل شده است كه بدون حمایت آمریكا و برخی كشورهای حامی تروریستها، مانند تركیه، امكانپذیر نیست.
وی به بیانیه كاخ سفید مبنی بر اینكه ادعا كرده هیچ ارتباطی با حملات و تحریمها ندارد، اشاره و اظهار كرد: این ادعاها باید با دقت ارزیابی شوند. با بررسی فعالیتهای اخیر آمریكا در سوریه متوجه میشویم در دو هفته گذشته، 18 پرواز باری به سوریه انجام شده كه حامل صدها تن تسلیحات و تجهیزات لجستیكی برای پایگاههای غیرقانونی آمریكا در شمال و شرق سوریه بوده است. این پایگاه مانند میلان، المالكیه، الشدادی و حتی میدانهای نفتی و گازی كنیكو در دیرالزور بصورت مشخص هستند كه به عنوان مكانهای استقرار این تجهیزات عمل میكنند.
این تحلیلگر مسائل بینالملل در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت، به ورود 15 نظامی آمریكایی از عراق به پایگاه نظامی در بادیه سوریه اشاره و بیان كرد: نیروهای آمریكایی به همراه نیروهای قطری در حال تمرین و مانور برای تقویت و آمادگی هستند و این شواهد به وضوح، نشاندهنده حمایت كامل آمریكا از گروههای تروریستی در سوریه است و بیانیههای واهی كاخ سفید را زیر سوال میبرد.
علیدوستی حضور و ورود آمریكا به بحرانهای منطقهای را از زمان بهار عربی بیان كرد و گفت: بهار عربی به عنوان یك تحول عظیم، فرصتی برای خروج آمریكاییها از منطقه فراهم كرد. آمریكا تلاش كرد تا بر موج انقلابها سوار شود و فضا را در كشورهای مختلف تغییر دهد، اما در بسیاری از كشورها از جمله سوریه و یمن موفق نشد. آمریكا در سوریه امیدوار بود كه با ایجاد بحران، خاورمیانه جدیدی را آغاز كند، اما این تلاشها به نتیجه نرسید.
وی افزود: در این شرایط، گروههای تروریستی سلفی و جبهه النصره وارد میدان شدند. مقامات آمریكایی، از جمله دونالد ترامپ، بارها به این موضوع اذعان كردهاند كه این گروهها دستساز آمریكا بودند. هدف آمریكا ایجاد یك فضای ایدئولوژیك در مقابل ایدئولوژیهای دیگر بود كه منجر به كشتار مسلمانها در سطح منطقه شد. در نهایت، آمریكا نتوانست به اهداف خود دست یابد و ایران توانست به سوریه و عراق كمك كند و در این بحرانها نقش مؤثری ایفا كند.
تحلیلگر مسائل بینالملل از مواضع اخیر آمریكا با اصطلاح "نخنما" یاد و تصریح كرد: سناریوهای نخنمای آمریكا دیگر در سطح جهانی و منطقهای قابل قبول نیستند. این سناریوها در گذشته، بارها تكرار شده و كشورهای مختلف دیگر به این سناریوها اعتقادی ندارند.
علیدوستی به بررسی مواضع ایالات متحده در سوریه و تأثیرات آن بر گروههای تروریستی و وضعیت منطقه پرداخت و اشاره كرد: آمریكا به رغم ادعای مبارزه با تروریسم، در عمل از گروههای تروریستی حمایت میكند و این حمایت به نوعی رگ حیاتی این گروهها محسوب میشود. همچنین، آمریكا در شورای امنیت سازمان ملل با قطعنامههای ضد اسرائیلی مخالفت كرده و در عین حال ادعا میكند كه هدفش كمك به بازسازی و ثبات سوریه است.
وی اظهار كرد: گروههای تروریستی در سوریه و سایر مناطق به نوعی تحت حمایت آمریكا هستند و این حمایت به نفع منافع آمریكا در منطقه است.
این تحلیلگر مسائل بینالملل به هزینههای بالای حمایت از گروههای تروریستی و تأثیر آن بر توازن قدرت در منطقه اشاره كرد و گفت: با حضور نیروهای مقاومت و مستشاران ایرانی در سوریه، وضعیت به نفع مقاومت در حال تغییر است و به زودی شاهد پیروزیهای بیشتری خواهیم بود. در نهایت نیروهای مقاومت پیروز میدان خواهند شد.