صدای جمهوری اسلامی ایران

محمدی با بیان اینكه تجربیات گذشته نشان داده كه چنین حوادثی معمولاً باعث تقویت انسجام و اتحاد جبهه مقاومت شده است، گفت: در سال‌های اخیر، به‌ویژه پس از ظهور داعش، همبستگی جبهه مقاومت افزایش یافته و توازن به نفع آن در حال تغییر است.

محسن محمدی، كارشناس مسائل سیاسی و منطقه در گفتگو با برنامه «روی خط مقاومت» رادیو مقاومت، با اشاره به اینكه از دو زاویه افراط گرایی در جهان اسلام را می توان تحلیل كرد، گفت: در تحلیل اول، افراط گرایی واكنش به سلطه‌طلبی غرب بوده است و دوم، پروژه‌ای است برای مهار كشورهایی كه در برابر غرب ایستاده‌اند.

وی یادآور شد: تاریخچه این مسئله به اشغال افغانستان و بسیج نیروهای اسلام‌گرا برمی‌گردد و ادامه آن را می‌توان در وقایع عراق و ظهور داعش و جبهه النصره در سوریه مشاهده كرد.

این كارشناس مسائل سیاسی و منطقه، كاهش فشار بر رژیم صهیونیستی را از دلایل حمله به سوریه مطرح و تصریح كرد: در سال‌های اخیر، فشارهای جهانی بر رژیم صهیونیستی به دلیل جنگ‌افروزی‌هایش در غزه و لبنان افزایش یافته و این رژیم احساس نیاز كرده كه جبهه جدیدی در سوریه ایجاد كند تا هم فشارها كاهش یابد و هم توان جبهه مقاومت در مهار اسرائیل تضعیف شود.

محمدی افزود: سوریه به عنوان یك پایگاه مهم برای پشتیبانی از جبهه مقاومت در سال‌های گذشته شناخته می‌شود و اهداف بلندمدت در زمینه خطوط انتقال انرژی و مسائل دیگر نیز در این زمینه وجود دارد.

وی یكی دیگر از اهداف این اقدام را تغییر توازن به نفع رژیم صهیونیستی دانست و گفت: تجربیات گذشته نشان داده كه چنین حوادثی معمولاً باعث تقویت انسجام و اتحاد جبهه مقاومت شده است. در سال‌های اخیر، به‌ویژه پس از ظهور داعش، همبستگی جبهه مقاومت افزایش یافته و توازن به نفع آن در حال تغییر است.

كارشناس مسائل سیاسی و منطقه به رفتار متناقض تركیه در قبال رژیم صهیونیستی اشاره و اظهار كرد: تركیه به طور رسمی اعلام می‌كند كه با رژیم صهیونیستی همكاری نمی‌كند و از محور مقاومت و فلسطینیان حمایت می‌كند، اما در عمل همكاری‌های تنگاتنگی با این رژیم دارد. این موضوع توسط مقامات صهیونیستی نیز تأیید شده است.

محمدی به تبعات تناقضات رفتاری تركیه اشاره و تصریح كرد: این تناقض می‌تواند تأثیر منفی بر نقش تركیه در تحولات منطقه‌ای و روابطش با كشورهای محور مقاومت داشته باشد.
وی با اشاره به تلاش‌های تركیه برای تعریف خود به عنوان كشوری پیشرو و الهام‌بخش در جهان اسلام گفت: این تلاش‌ها تحت تأثیر حقایق و شواهدی كه از همكاری‌های نظامی و تجاری تركیه با رژیم صهیونیستی به دست می‌آید، مخدوش خواهد شد.

وی ادامه داد: مسئله فلسطین به عنوان اولویت اول جهان اسلام شناخته می‌شود و این موضوع می‌تواند در آینده هزینه‌های سیاسی و اجتماعی زیادی برای تركیه به همراه داشته باشد.

كارشناس مسائل سیاسی و منطقه تأكید كرد: حمایت‌های نظامی و اطلاعاتی تركیه از گروه‌های تروریستی در مرزهایش، به نوعی در هماهنگی با رژیم صهیونیستی بوده و این وضعیت می‌تواند به تضعیف جایگاه تركیه در افكار عمومی منطقه منجر شود.

محمدی در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت با اشاره به عكس‌العمل كشورهای منطقه نسبت به رفتارهای متناقض تركیه بیان كرد: كشورهای منطقه باید پاسخ‌های اقتصادی و سیاسی مناسبی برای مقابله با رفتارهای تركیه ارائه دهند تا از تكرار چنین رفتارهایی جلوگیری شود.

وی به دیدار وزیر امورخارجه كشورمان با همتای خود در تركیه پرداخت و گفت: دكتر عراقچی در دیدار با وزیر امور خارجه تركیه به نكته‌ای مهم اشاره كرده كه هرگونه ناامنی و تغییر در نظم سیاسی منطقه می‌تواند تبعات سنگینی برای كشورهای همسایه سوریه، از جمله تركیه، داشته باشد. این تبعات شامل پدیده مهاجرت و ناامنی مرزها است.

كارشناس مسائل سیاسی و منطقه با اشاره به خطرات بازی تركیه در همسویی با آمریكا و رژیم صهیونیستی اظهار كرد: تركیه ممكن است تبعات گسترده این اقدامات را نادیده گرفته یا نخواهد آن را بپذیرد. همچنین، تجربه گذشته نشان می‌دهد كه گروه‌های تكفیری در مقایسه با 10 تا 12 سال پیش و دوران اوج داعش، اكنون تحت كنترل بیشتری قرار دارند و نظام سیاسی سوریه توانسته است انسجام و قدرت بازدارندگی خود را افزایش دهد. اگر این پدیده گسترش یابد، كشورهای همسایه تركیه اولین كشورهایی خواهند بود كه متزلزل می‌شوند.

مرتبط با این خبر

  • نویسندگان در روایت عاشقانه‌های دفاع مقدس مراقب خطوط قرمز باشند

  • استاندارد دوگانه رسانه‌های معاند در بیان تحولات سوریه

  • نیروهای نیابتی همان سربازان یهود در پادگانِ اسرائیل هستند

  • انصارالله یمن اسرائیل و آمریكا را فلج دفاعی كرده است

  • هسته‌های مقاومت در سوریه تشكیل می‌شود

  • روایت جنگ بدون روایت‌های زنانه ناقص است

  • آینده‌ای پرتنش و مبهم در انتظار صحنه‌گردانان در سوریه است

  • قابلیت‌های یمن فراتر از تصورات مردم منطقه است

  • معرفی كتاب «اعجاز ده سردار»

  • سلیمانی‌ها