مدبر مقدم اظهار كرد: مردم سوریه و حتی مخالفان بشار اسد میدانستند بشار اسدِ ضعیف بهتر از تحریرالشامِ قوی است اما اینكه تحریرالشام را ترجیح دادند ناشی از نبود سواد رسانهای و عدم جهاد تبیین است.
اسماعیل مدبر مقدم، پژوهشگر حوزه رسانه در مصاحبه با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت اظهار كرد: فرمانده اصلی میدان و كسی كه میدان را تدبیر میكند، رهبر انقلاب است؛ همانطوركه ایشان در برهههای مختلف و در شدیدترین بحرانهای منطقه و جهان نیز امت اسلام را حفظ و مدیریت كردند.
وی با بیان اینكه جمهوری اسلامی ایران در برابر محور شرارت، به تقویت محور مقاومت میپردازد، افزود: زمانی كه با داعش مواجه شدیم محور مقاومت با تمام توان مقابل آن ایستاد و پیروز شد اما این اتفاقات هنوز هم به شكلهای مختلف در سوریه وجود دارد و از بین نمیرود و دلیلش هم غفلت دولت سوریه از تحركات و اقدامات گروههای تروریستی بود.
پژوهشگر حوزه رسانه گفت: ما در طول جنگ با داعش شاهد بودیم كه همین بشار اسد با شرافت در برابر كشورهای عربیِ حامی رژیم صهیونیستی ایستاد و از محور مقاومت دفاع كرد اما در این اواخر به دلیل فشارهای مختلف از جبهه عبری-عربی و جبهه غرب نتوانست مقاومت كند.
مدبر مقدم درباره چگونگی تجهیز و تجدید قوای هیئت تحریرالشام در این مدت اظهار كرد: تحریر الشام بعد از نابودی داعش از بین نرفت. بسیاری از نیروهایی كه از ارتش سوریه جدا شده بودند جنبه نظامی این گروه را تقویت كردند و از طرف دیگر، دولت بشار اسد نیز بعد از جنگ داعش عملكرد خوبی از نظر اقتصادی و نظامی نداشت و همه این عوامل موجب تجدید قوای تحریرالشام شد به ویژه از هفتم اكتبر سال گذشته كه همه نگاهها در جهان متوجه غزه و لبنان شده بود.
وی درمورد اقدامات رسانهای گروههای تروریستی در سوریه نیز توضیح داد: هیئت تحریرالشام از تمام تكنیكهای رسانهای از خبر سوخته گرفته تا تزریق تدریجی به كمك رسانههای منطقه استفاده كرد و به همین دلیل هم تروریستهای سوریه در حوزه رسانه بسیار جلوتر از حوزه نظامی بودند.
پژوهشگر حوزه رسانه ادامه داد: تكنیكهای رسانهای كه تروریستها آموزش دیده بودند و در میدان پیاده كردند، اثر خود را بر رسانههای دنیا حتی رسانههای داخلی ما نیز گذاشت بطوریكه بسیاری از كانالهای خبری ما تحت تأثیر تكنیكهای رسانهای تحریرالشام قرار گرفتند و به بسیاری از خبرها و رفتارهای رسانهای آنها ضریب میدادند و بازنشر میكردند.
مدبرمقدم با اشاره به تأثیر كارهای رسانهای تروریستهای تحریرالشام بر روحیه مردم سوریه گفت: با توجه به اینكه كشورهای محور مقاومت به هم وصل هستند، مردم سوریه و عراق و حتی ایران با مشاهده این خبرها مطمئن میشدند كه پشت این قضیه یك حركت قدرتمندی وجود دارد و لذا دلسردی مردم سوریه و حتی ارتش سوریه را به دنبال داشت.
وی در مصاحبه با رادیو مقاومت اظهار كرد: مردم سوریه و حتی مخالفان بشار اسد قطعاً قبول داشتند كه بشار اسدِ ضعیف بهتر از تحریرالشامِ قوی است اما اینكه بشار اسد سقوط كرد و مردم سوریه، تحریرالشام را كه همان داعش است و فقط چهره خود را تغییر داده ترجیح دادند ناشی از نبود سواد رسانهای و عدم جهاد تبیین است.
پژوهشگر حوزه رسانه با تأكید بر اینكه رسانه ملی و رسانههای داخلی و مقاومت باید در روایت اول به خوبی نقشآفرینی كنند، گفت: قطعاً بعد از سوریه نگاه دشمن به عراق و بعد هم به یمن است و اگر بتوانند از محور مقاومت عبور كنند به سراغ ایران هم خواهند آمد.