صدای جمهوری اسلامی ایران

سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه، شروع آتش‌بس را آغاز گرفتاری‌های نتانیاهو و دولت او دانست و افزود: نتانیاهو باید منتظر محاكمه در داخل اسرائیل و محاكمه بین‌المللی در مجامع جهانی باشد و به همین دلیل هم اعضای كابینه آن به ترتیب در حال استعفا دادن هستند.

رامین مهمانپرست، كارشناس سیاسی و سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه در مصاحبه با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت، درباره عصبانیت شخصیت‌های صهیونیستی از هزینه استراتژیك بی‌سابقه در غزه و شكست فاحش اسرائیل اظهار كرد: وضعیت اسرائیل تا قبل از عملیات «طوفان‌الاقصی» كاملاً متفاوت بود به این معنا كه طرحی برای خاورمیانه و به ویژه پیمان ابراهیم را دنبال می‌كرد تا حضور در منطقه و روابط با كشورهای عربی-اسلامی را عادی‌سازی كرده و بحث فلسطین به فراموشی سپرده شود.

وی افزود: رژیم صهیونیستی پس از عملیات «طوفان‌الاقصی» كه ضربات اطلاعاتی، امنیتی و دفاعی به آن وارد شد، یك سری اهداف را تعیین كرد. نتانیاهو تنها راه نجات خود از مشكلات داخلی اسرائیل و مفاسد خود را در آتش‌افروزی و جنایت در حق مردم فلسطین می‌دید و لذا اهدافی چون نابودی حماس و آزادی اسرا با جنگ را مطرح كرد.

سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه خاطرنشان كرد: اسرائیلی‌ها با حمایت و تجهیزات نظامی آمریكا و برخی كشورهای اروپایی مانند آلمان در این 16 ماه همه جنایت‌ها را انجام دادند و زمانی كه ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریكا پیروز شد اعلام كرد تا قبل از روی كار آمدنش باید جنگ روسیه و اوكراین و جنگ در خاورمیانه و غرب آسیا تمام شده باشد كه این نشان می‌دهد ترامپ برای سیاست خارجی آمریكا اهداف دیگری از جمله رقابت اقتصادی با چین و كاهش هزینه‌های آمریكا را دنبال می‌كند و البته، چراغ سبزی برای تیم جنایتكار نتانیاهو هم بود كه تا قبل از روی كار آمدن ترامپ هر كاری می‌توانند برای نابودی نیروهای مقاومت و تصرف كامل غزه انجام دهند.

مهمانپرست با بیان اینكه نتانیاهو از فرصت دو ماهه‌ای كه ترامپ اعلام كرده بود حدأكثر سوء استفاه را كرد و جنایات خود را به اوج رساند، افزود: نتانیاهو برای رسیدن به ادعاها و اهداف خود جنایات غیرانسانی بسیار زیادی را انجام داد، در حدی كه دادگاه كیفری بین‌المللی نتانیاهو و گالانت را به عنوان جنایتكار جنگی محكوم كرد.

وی تصریح كرد: اسرائیل پس از موفق نشدن در رسیدن به اهداف و ادعاهای خود با فشار دولت جدید آمریكا مجبور شد آتش‌بس را بپذیرد كه معانی مختلفی در دنیای سیاست دارد؛ نخستین معنایش اقتدار حماس و به رسمیت شناخته شدن آن توسط اسرائیل است، معنای دوم آن منتفی‌شدن حضور اسرائیلی‌ها در غزه و لزوم عقب‌نشینی ارتش اسرائیل از غزه است.

این كارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: مردم غزه بلافاصله پس از آتش‌بس به خانه‌های ویران خود برگشتند تا مجددا خانه خود را بسازند اما در مقابل شاهد تظاهرات بسیار زیادی در داخل اسرائیل علیه نتانیاهو و كابینه او هستیم.

مهمانپرست، شروع آتش‌بس را آغاز گرفتاری‌های نتانیاهو و دولت او دانست و افزود: نتانیاهو باید منتظر محاكمه در داخل اسرائیل و محاكمه بین‌المللی در مجامع جهانی باشد و به همین دلیل هم اعضای كابینه آن به ترتیب در حال استعفا دادن هستند.

مرتبط با این خبر

  • نظام سلطه از صادرات ارزش‌ها و فرهنگ‌های انقلاب اسلامی نگران است

  • ایرانی‌ها به دو علت، سیاسی‌ترین مردم جهان شناخته می‌شوند

  • عربستان به‌دنبال اثبات خود به آمریكایی‌هاست

  • نحوه تبادل اسرا توسط حماس با برنامه‌ و هدفمند بود

  • جولانی با سفر به عربستان می‌خواهد جایگاهش را تثبیت كند

  • كودتای ایرانی: 28 مرداد، قرنی، نوژه

  • انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواك

  • پیشرفت كشور در 4دهه گذشته دردنیا بی‌نظیر است

  • اعتقاد امام خمینی(ره) به حضور زنان در جامعه

  • گفتمان اصلی سخنان شیخ قاسم تهدید غایی رژیم صهیونیستی است