كارشناس حوزه زن و خانواده با اشاره به نقش امام خمینی(ره) در تبلورِ شخصیتِ زنان در جریان انقلاب اسلامی و پیروزیِ آن گفت: امام راحل در مورد حضور زنان بدون اجازه همسرانشان در راهپیماییها و تظاهرات ضد طاغوت فتوا دادند كه سایر علما این كار را نكردند.
طاهره همیز، كارشناس حوزه زن و خانواده در مصاحبه با برنامه "خیابان پیروزی" رادیو مقاومت، با اشاره به اینكه زنان جلوه حضور خود را در انقلاب نشان دادند و امام نسبت به زنان سپاسگزار بودند، اظهار كرد: زنان قبل از سقوط طاغوت، زندگی خود را رها كرده و با فرزندان كوچك در راهپیماییها شركت میكردند.
وی افزود: در آن زمان برخی علما فتوای مشخصی بدین منظور نمیدادند ولی امام به عنوان ممتازترین مرجع، حكم دادند و دیگر مراجع نیز از ایشان پیروی كردند. امام فرمودند زنان حتی بدون اجازه شوهر میتوانند علیه طاغوت در خیابانها حضور پیدا كنند چرا كه ایشان زنان را باور داشت.
كارشناس حوزه زن و خانواده در مصاحبه با رادیو مقاومت با اشاره به واقعهای كه رئیس ساواك به همراه شاه از هلیكوپتر خیابانها را نظارهگر بودند، تصریح كرد: پهلوی برنامه سنگینی برای كشتار مردم در راهپیماییها تدارك دیده بود. قرار بود هركسی در خیابان ایستاده از زمین و هوا و با گلوله كشته شود ولی لطف خداوند موجب شد در جریان همافرها، دو نفر به پاخیزند و تمام فرماندهان عملیات را بكشند و خود نیز كشته شوند.
همیز ادامه داد: از آن به بعد وقایع دگرگون شد؛ درحالیكه قرار بود شاه مردم را به كشتن دهد. پهلوی حكومت نظامی اعلام كرده بود ولی این اتفاق نیفتاد و ماجرا بالعكس شد.
وی تصریح كرد: زنان در آن زمان باعث شجاعت مردان بودند و منجربه اتفاقات بزرگی شدند. در آن زمان حتی افراد فاقد دین مخالف رژیم پهلوی بودند و اسلحه به دست به گارد شاهنشاهی حمله كردند و خدا میداند در اوایل انقلاب چه اتفاقات عجیبی رخ داد چراكه همه مردم روبروی پهلوی قرار داشتند.
كارشناس حوزه زن و خانواده خاطرنشان كرد: با حضور امام در رأس امور، بسیاری افراد تغییر نظر دادند و منافقین و متقین از یكدیگر مشخص شدند. پس از پیروزی انقلاب هم زنان در میدان حاضر بودند؛ تا اینكه آمریكا جنگ را شكل داد. اوایل افراد كمی به جبههها میرفتند و باز هم زنان بودند كه فرزندان خود را به جبهه می فرستادند. زنان در دوران جنگ تحمیلی بسیار مقاوم بودند و به شهدای خود افتخار میكردند.