كتاب «وصیتنامه شهدای مدافعان حرم» از اداره كل اسناد و انتشارات (بنیاد شهید و امور ایثارگران) می باشد و نشر شاهد آن را منتشر كرده است.
معرفی كتاب وصیت نامه شهدای مدافعان حرم (دفتر اول)
كتاب وصیت نامه شهدای مدافعان حرم (دفتر اول) از اداره كل اسناد و انتشارات (بنیاد شهید و امور ایثارگران) و ویراستهٔ نسرین خادمی خالدی است و نشر شاهد آن را منتشر كرده است.
درباره كتاب وصیت نامه شهدای مدافعان حرم (دفتر اول)
مدافعان حرم، مدافعان حرم حضرت زینب (س) یا مدافعان حرم اهل بیت، گروههایی كه عمدتا پس از تخریب مقبره حجر بن عدی توسط گروههای تكفیری ـ تروریستی و تهدید این گروهها مبنی بر حمله به حرم حضرت زینب (س)، با هدف مقابله با داعش و دیگر گروههای مهاجم و جلوگیری از پیشروی آنها، به سوریه رفتند. عبارت مدافعان حرم، از اوایل 1392 ش وارد ادبیات اجتماعی در ایران شد.
مدافعان حرم در واكنش به حمله گروههای تندرو تكفیری به سمت حرم حضرت زینب (س) شكل گرفت. 10 اردیبهشت 1392 ش، گروه تروریستی تكفیری جبهه النصره شاخه القاعده در سوریه، علاوه بر نبش قبر حجر بن عدی، تهدید به تكرار این اقدام در حرم حضرت زینب (س) كرد. سید حسن نصرالله، در اولین واكنشها، ضمن آنكه حمله به حرم حضرت زینب را دارای پیامدهای بسیار خطرناك دانست، از كسانی سخن گفت كه در حال دفاع از حرم حضرت زینب هستند و در این راه به شهادت میرسند.
پیش از نبش قبر حجر بن عدی، در3 شهریور 1391 ش، مزار محسن بن حسین (ع) در منطقه المشهد حلب در سوریه، مورد حمله نیروهای مخالف دولت سوریه قرار گرفت و پس از آن بود كه گروههایی برای جلوگیری از تكرار این اقدام درباره حرم سكینه دختر امام حسین (ع)، اقدام به دفاع از آن كردند. تشكیل تیپ ابوالفضل العباس در عراق، و اعزام به سوریه برای دفاع از حرم حضرت زینب (س) هم اقدامی بود كه در بهمن 1391 رخ داد، اما استفاده از عبارت «مدافعان حرم»، اواخر اردیبهشت 1392 ش در رسانههای ایرانی و فارسیزبان رایج شد.
به تدریج، پایگاههای اینترنتی مختلف و برخی نهادهای رسمی و غیررسمی، برای ثبتنام از علاقهمندان به حضور در سوریه و دفاع از حرمهای اهل بیت، تشكیل شد. اولین همایش با عنوان «مدافعان حرم»، 21 اردیبهشت 1392 از سوی «كنگره بین المللی امام علی النقی (ع)» و با هدف «اعلام محكومیت جنایات فوق و اعلام آمادگی برای دفاع از حرم حضرت زینب (س)» برگزار شد. برخی منابع، از حضور 10هزار نفری مردم در این همایش خبر دادند. همایشها و برنامههای مختلفی با عنوان «مدافعان حرم» در نقاط مختلف ایران برگزار شده است.
لشكر فاطمیون: لشكر فاطمیون، در سال 1390 ش در یك گروهان شكل گرفت. بهتدریج تبدیل به تیپ شد و از سال 1394 ش با عنوان لشكر شناخته میشود. فاطمیون، شیعیان افغانستانی هستند و هسته اولیه آن، اعضای «سپاه محمد(ص)» و «تیپ ابوذر» و همچنین افغانستانیهای مقیم سوریه بودهاند. سپاه محمد(ص)، در جریان مبارزه مردم افغانستان با نیروهای شوروی سابق شكل گرفت. هسته اولیه فاطمیون با 25 نفر شكل گرفته و در اوایل سال 1392ش، به سوریه اعزام شد. آنها ابتدا در كنار گروههای عراقی مانند كتائب سیدالشهدا به مبارزه با معارضان سوری پرداختند. اعضای این گروه بهتدریج افزایش یافت. افغانستانیهای مقیم سوریه كه غالبا در اطراف زینبیه زندگی میكردند هم به این جمع پیوستند. علیرضا توسلی ملقب به ابوحامد، فرمانده و بنیانگذار فاطمیون، 9 اسفند 1393 در سوریه شهید شد.
تیپ زینبیون: لواء زینبیون یا تیپ زینبیون، از گروههای در حال جنگ با نیروهای معارض سوری است و اعضای آن شیعیان منطقه شیعهنشین پاراچنار و برخی دیگر از مناطق پاكستان هستند. 7 تن از نیروهای عضو این تیپ، فروردین 1394 در قم به خاك سپرده شدند.
گروههای دیگر: به نظر میرسد گروهها و نیروهایی از مسلمانان كشورهای دیگر نیز در دفاع از حرم اهل بیت (ع) حضور داشته باشند كه آمار موثقی در این زمینه یافت نشده است.
كتاب وصیت نامه شهدای مدافعان حرم (دفتر اول) وصیتنامهٔ چند تن از شهدای گرانقدر مدافع حرم را قید كرده است.
خواندن كتاب وصیت نامه شهدای مدافعان حرم (دفتر اول) را به چه كسانی پیشنهاد میكنیم
این كتاب را به كسانی كه دوست دارند وصیتنامهٔ شهدای بزرگوار را مطالعه كنند پیشنهاد میكنیم.
بخشی از كتاب وصیت نامه شهدای مدافعان حرم (دفتر اول)
«اینجانب مصطفی خلیلی بلوطكی شما را به رعایت تقوای الهی تذكر میدهم و از شما میخواهم كه در هر حالی و زمانی و مكانی حواستان به رعایت تقوا و دوری از گناه باشد. خواهر من رعایت حجاب بر شما واجب است، برادر من رعایت عفت نیز بر شما واجب است.
این فكر را نكنید كه ما در راهی قدم برداشتیم راهی كم ارزش است بلكه رفتن ما برای این جهاد دفاع از حریم والیت و اهل بیت و مظلومیت شیعه و در كل مظلومیت مردم سوریه بوده است،
مطمئن باشید اگر من و امثال من به این جهاد نمیرفتند ما باید الان در مرزهای خودمان با این قوم از خدا بیخبر میجنگیم و این بمبها و تیرها بر سر مردم خودمان فرود میآمد. پس كار ما دفاع از حریم مردم خودمان هم است، وقتی این وصیت خوانده میشود از خدا میخواهم كه نوشتههای من تأثیر خودشان را بر شما عزیزان بگذارد. عزیزان به این نكته حتما توجه كنید هركسی با هر اعتقادی هستید پیروی خط ولایت فقیه باشید و از رهبر عزیزمان، مولا و سرورمان حضرت سیدعلی خامنهای (دام ظله) پشتیبانی و حمایت كنید.
گوشتان به فرامین ایشان باشد و عامل به نصیحتها و صحبتهای ایشان باشید خط حق و راست را از ایشان دریافت كنید و ایشان را معیار و میزان قرار دهید.»