صدای جمهوری اسلامی ایران

ثروتی اظهار كرد: جریان‌های معارض در سوریه نگاه مشتركی با محور مقاومت علیه رژیم صهیونیستی ندارند و در شرایطی كه صهیونیست‌ها زیرساخت‌های سوریه را بمباران می‌كنند، حتی یك مصاحبه هم علیه آنها نمی‌كنند.

هادی ثروتی، كارشناس مسائل بین‌الملل در مصاحبه با برنامه «نصر سلیمانی» رادیو مقاومت، درباره آخرین تحولات سوریه گفت: استراتژی امنیت ملی آمریكا برای خاورمیانه كه در قالب یك جنگ نیابتی از سوی بازیگران منطقه‌ای تابعه آمریكا و ناتو طراحی شده بود، در حال اجراست تا اهداف امنیت ملی آمریكا در منطقه و تضعیف كشورهای پیرامونی رژیم صهیونیستی محقق شود.

وی افزود: تحركاتی كه در حال حاضر در سوریه انجام می‌شود، یك سناریوی طراحی شده از سوی آمریكاست و مجریان آن هم تركیه و رژیم صهیونیستی و برخی عناصر معارض در سوریه هستند كه جنگ نیابتی آمریكا را انجام می‌دهند.

كارشناس مسائل بین‌الملل درمورد شرایط اجتماعی و بازتاب دستاوردها و موفقیت‌های جبهه مقاومت به ویژه در لبنان گفت: محور مقاومت یك كلّ بهم پیوسته است و اضلاع این محور یك عمق استراتژیك هستند كه از شرق ایران تا سواحل مدیترانه و حتی به طور غیررسمی شمال آفریقا، قفقاز و آمریكای لاتین را هم شامل می‌شود اما اصل بازی عملیاتی، محور مقاومت در منطقه خاورمیانه است.

ثروتی ادامه داد: در شرایطی كه اضلاع محور مقاومت با یكدیگر هم‌افزایی داشتند، سوریه به عنوان بخشی از محور مقاومت به دلیل بی‌تدبیری و جدی نگرفتن تهدید گروه‌های معارض و گروهك‌های تروریستی-تكفیری دچار مشكل شد و مردم این كشور هم به دلیل شرایط نامطلوب اجتماعی با بشار اسد همراهی نكردند.

وی افزود: عدم ترمیم گسل‌هایی كه در برخی لایه‌های محور مقاومت وجود داشت، باعث سوء استفاده دشمن شد و در نهایت سوریه به عنوان بخشی از محور مقاومت از این فضا جدا شد.

تحلیلگر مسائل بین‌الملل با اشاره به اینكه جمهوری اسلامی ایران با نگاه آرمان‌گرایانه و با هدف مقابله با نیروهای نیابتی آمریكا وارد سوریه شده بود، گفت: هدف از داعش‌سازی آمریكا در سوریه، ساقط كردن رژیم بشار اسد بود و در مقابل، جمهوری اسلامی ایران نیز به خاطر كمك‌های حافظ اسد در زمان جنگ تحمیلی به عرصه همكاری با سوریه ورود كرد و البته شرطش این بود كه بشار اسد اصلاحاتی را در جامعه انجام دهد.

ثروتی ادامه داد: كشور سوریه نیازمند بازسازی، سرمایه‌گذاری و گشایش و بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی بود و باید اصلاحاتی در آن انجام می‌شد اما بشار اسد نه تنها این كارها را انجام نداد بلكه از نگاه‌های ما نیز فاصله گرفت و توجهی به توصیه‌های مكرر جمهوری اسلامی ایران نكرد و فقط نگاهش به ارتش بود غافل از اینكه گروه‌های معارض، نیروهای ارتش را هم خریده بودند.

وی افزود: وضعیت اجتماعی بهم ریخته در سوریه موجب بی‌تفاوتی و بعضاً خوشحالی بخشی از مردم سوریه نسبت به رفتن بشار اسد شد اما شرایط طوری خواهد شد كه مردم باید كسی مانند بشار اسد را پیدا كنند.

تحلیلگر مسائل بین‌الملل تصریح كرد: جریان‌های معارض در سوریه نگاه مشتركی با محور مقاومت علیه رژیم صهیونیستی ندارند و در شرایطی كه صهیونیست‌ها زیرساخت‌های كشور سوریه را بمباران می‌كنند حتی یك مصاحبه هم علیه آنها نمی‌كنند و برعكس طوری صحبت می‌كنند كه ایران و حزب‌الله دشمن آنها هستند.

ثروتی گفت: بشار اسد خائن نبود اما قطعاً بی‌تدبیر بود و همین بی‌تدبیری او این وضعیت را در كشور سوریه رقم زد.

مرتبط با این خبر

  • نویسندگان در روایت عاشقانه‌های دفاع مقدس مراقب خطوط قرمز باشند

  • استاندارد دوگانه رسانه‌های معاند در بیان تحولات سوریه

  • نیروهای نیابتی همان سربازان یهود در پادگانِ اسرائیل هستند

  • انصارالله یمن اسرائیل و آمریكا را فلج دفاعی كرده است

  • هسته‌های مقاومت در سوریه تشكیل می‌شود

  • روایت جنگ بدون روایت‌های زنانه ناقص است

  • آینده‌ای پرتنش و مبهم در انتظار صحنه‌گردانان در سوریه است

  • قابلیت‌های یمن فراتر از تصورات مردم منطقه است

  • معرفی كتاب «اعجاز ده سردار»

  • سلیمانی‌ها