حیدری پرداختن به خانواده را یكی از حقوق انسانی و وظایف حاكمیتها عنوان كرد و گفت: از آنجایی كه زنان در جنگها دچار بحران و آسیبهای جدی میشوند، لذا برخورد متناسب با ناقضان و تدابیر پیشگیرانه و واكنشی در پاسخ به عدم رعایت این قوانین به ویژه در جنگها به شدت راهگشا خواهد بود.
زهره حیدری، مدرس دانشگاه، فعال حقوق بشر و خانواده در مصاحبه تلفنی با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت اظهار كرد: واژه «مادر» یك واژه بسیار سنگین است كه در ادبیات هر كشوری با تعابیر مختلفی تفسیر میشود.
وی فرزندآوری و تربیت فرزند را به عنوان نقش بیبدیل و مهم مادر در جامعه و خانواده دانست و افزود: موجود زن و موجود ماده با زایش و پرورش فرزند، نقش كلیدی را در دایره آفرینش هستی ایفا میكند.
این مدرس دانشگاه با تأكید بر اینكه وجود یك خانواده سالم در جامعه از داشتن یك پدر و مادر سالم از نظر روحی و روانی و جسمی نشأت میگیرد، تصریح كرد: هر جامعهای برای داشتن زیربنای درست در تمامی نقشهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و بینالمللی باید خانوادههای سالمی را درون خود پرورش دهد.
حیدری ادامه داد: جوامعی كه به خانواده نمیپردازند و نقش خانواده را كمرنگ میكنند به تدریج دچار چالشهایی خواهند شد كه در آینده میتواند آنها را درگیر بحرانهای عمیقی كند.
وی پرداختن به خانواده را یكی از حقوق انسانی و وظایف حاكمیتها عنوان كرد و گفت: از آنجایی كه زنان در جنگها دچار بحران و آسیبهای جدی میشوند، لذا برخورد متناسب با ناقضان و تدابیر پیشگیرانه و واكنشی در پاسخ به عدم رعایت این قوانین به ویژه در جنگها به شدت راهگشا خواهد بود.
فعال حقوق بشر و خانواده تصریح كرد: برخی قوانین حقوق بشری به مسائل زنان از جمله بحث امنیت زنان و كودكان پرداختند و زمانی كه این قوانین زیر پا گذاشته میشوند، دولتمردان و سازمانهای مربوطه در همه جوامع باید به طور جدی به این موضوع بپردازند اما متأسفانه معمولاً در بسیاری از موارد منفعلانه برخورد میشود.
حیدری با بیان اینكه تصویب و اجرای قوانین در بستر جامعه بدون تغییر الگوهای رفتاری جوامع و بدون درك صحیح از واژه مادر تأثیر چندانی ندارد، گفت: مواردی مانند امنیت مادران، حمایت از مادران خانهدار، مادران شاغل، كودك مادری، حضانت و فناوریهایی كه به حفاظت از این مادرها كمك میكند از جمله مواردی است كه باید اجرایی شوند.