صدای جمهوری اسلامی ایران

عضو كمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: دیپلماسی عزتمندانه ممزوج با مفهوم جهاداسلامی است و اكنون كه گروه‌های مختلف مقاومت در منطقه تشكیل شده‌اند، این‌طور نیست كه این فضای مشتمل بر جنگ و جهاد، موضوعی مجزا از مفاهیم مبتنی بر دیپلماسی باشد.



عباس گل‌رو، عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ویژه‌برنامه «عصر مقاومت» از رادیو مقاومت، در پاسخ به سؤالی با محوریت تعریف مفهوم دیپلماسی عزتمندانه اظهار كرد: تعاریف متعددی درباره دیپلماسی وجود دارد و با این حال، جمهوری اسلامی توانسته تا تعریف جدیدی از دیپلماسی را با محوریت حفظ و حراست از مبانی اسلامی و اندیشه‌های دینی ارائه دهد.

وی با بیان اینكه دیپلماسی عزتمندانه ممزوج با مفهوم جهاد اسلامی است، افزود: اكنون كه گروه‌های مختلف مقاومت در منطقه تشكیل شده‌اند، این‌طور نیست كه این فضای مشتمل بر جنگ و جهاد، موضوعی مجزا از مفاهیم مبتنی بر دیپلماسی باشد بلكه در عمل، تأمین منافع جهان اسلام در حوزه‌های امنیتی، فرهنگی، دینی و اقتصادی، آن‌هم در برابر امیال و خواسته‌های شیطانی استعمار را در دستور كار قرار داده كه خود یكی از راهبردهای اساسی دیپلماسی عزتمندانه است.

عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان كرد: در اسناد بالادستی كشور همواره تأكید صریحی بر ضرورت دیپلماسی عزتمندانه وجود داشته و از سند اقتصاد مقاومتی گرفته تا برنامه‌های توسعه، از دیپلماسی همواره به‌عنوان یك ضرورت اجتناب‌ناپذیر در جهت تأمین اهداف نظام و ملت یاد شده است.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به ضرورت تبیین حقایق برای نسل جوان و جلوگیری از بروز شكاف میان نسل‌ها ادامه داد: هشت سال دفاع مقدس، مقطع روشنگرانه و بزرگی از تاریخ ملت ایران است زیرا پس از آن به‌قدری به ارزش‌های فعال در جبهه‌ها یا چهره‌های شناخته‌شده جنگ تحمیلی پرداخته شد كه نه‌فقط ملت ایران بلكه همه كشورهای جهانی با واقعیت‌ها و جنبه‌های مختلف حق و باطل آشنا شدند.

وی افزود: اكنون هم كه جنگ در شامات به‌عنوان مصداق دیگری از جهاد بزرگ زمانه ما مطرح است، باید به همه میزان و بلكه حتی بیشتر، به تألیف آثار و تبیین محتوای رسانه‌ای مناسب با ذائقه جوانان همت گمارد زیرا حقیقت این است كه ممكن است حتی جریانی از جوانان، مورد تأیید بزرگ‌ترهای خود هم نباشند اما در نهایت همین جوانان هستند كه در بزنگاه‌ها، افسران جنگ نرم می‌شوند.

گل‎رو تصریح كرد: جهاد تبیینی كه رهبر معظم انقلاب بر آن تأكید دارند، همین است كه مكتب سلیمانی هم به اندازه مكتب شهدای دفاع مقدس مورد تحلیل و بررسی قرار بگیرد.كاستن از فاصله بین نسل‌ها می‌تواند گام مؤثری در بی‌اثر كردن تحریم‌ها و باز كردن گره‌های موجود در كشور باشد و امروزه نسل جدید نیازمند تعریف جدیدی از مقاومت است و این را به شما می‌گویم، مكتب سلیمانی هرچه جوان امروز و فردای ما به آن نیاز داشته باشد را در خود دارد.

وی گفت: باید با توسل به شیوه‌های جدید، تعارضاتی كه در ذهن جوانان به وجود آمده را برطرف كنیم. در خصوص این شیوه‌های جدید كه گفته می‌شود، مایلم به‌طور مثال به ماجرای سرودخوانی اخیر جمعی از دختران در دیدار با رهبر معظم انقلاب اشاره كنم كه رهبری در انتهای آن هم از شعر و هم از آهنگ حاكم بر سرود تجلیل كردند.

عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح كرد: این مصداق همان نگاه نو و تازه‌ای است كه به آن نیاز داریم و در معنای تام و تمام آن، خود حاج قاسم بود كه حاج قاسم نمونه بارز همین اندیشه بود و به دلیل نگاه تازه‌ای كه به مسائل داشت، رأی و حرف و كلام و عمل او محبوب همگان قرار می‌گرفت.

انتهای پیام/

مرتبط با این خبر

  • تجمع میلیونی در یمن، نشان‌دهنده افزایش بصیرت جبهه مقاومت است

  • مستند زندگی شهید محمدهادی حاج رحیمی به زودی آماده می شود

  • جبهه مقاومت ظرفیت بالایی دارد

  • تنها راهكار تسرّی فرهنگ مقاومت، روایت هنرمندانه است

  • بصیرت، هسته مركزی گفتمان ضد استكباری است

  • بصیرت مردم پازل دشمن را بهم می ریزد

  • تمركز رسانه‌ها از فلسطین دور نشود

  • مكتب حاج قاسم همه ابعاد زندگی را دربر می‌گیرد

  • موشك‌های هایپرسونیك از مهمترین امتیازات یمن است

  • اهمیت حكمرانی رسانه‌ای دو برابر شده است