صدای جمهوری اسلامی ایران

حجت‌الاسلام دریاباریگفت: واقعا حق سرزمینی فلسطینی ها از آن ها غصب شده است. تمام آزادی خواهان جهان متوجه این مطلب هستند و آفریقای جنوبی از جمله كشورهایی است كه با این كاملا آشنا هستند، دنبال احقاق حق هستند و طرفدار مظلوم خواهند بود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت؛ حجت‌الاسلام دریاباری در گفتگو با برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت با اشاره به این كه در مقالات، سخنرانی ها و گفتگو های رادیویی و تلویزیونی در كشور آفریقای جنوبی، شباهت آپارتاید آفریقای جنوبی و آپارتاید فلسطین مطرح می شود، گفت: به طور كلی در آفریقای جنوبی هم ذات پنداری آپارتایدی رخ داده است.

از رئیس جمهور آفریقای جنوبی كه بیان كرده آن چیزی كه در فلسطین رخ می دهد دقیقا همان چیزی است كه در آفریقای جنوبی رخ داده، گرفته تا نماینده حزب حاكم كه مطرح كرده شباهت بسیار زیادی بین آپارتاید ما با آپارتاید فلسطین وجود دارد و همان طور كه ما آپارتاید را شكست دادیم فلسطین هم آپارتاید را شكست خواهد داد و آزاد خواهد شد و اسرائیل شكست خواهد خورد.

وی افزود: این گفتمانی است كه در آفریقای جنوبی هم در بین رهبران سیاسی و هم رهبران دینی و هم مردم مشاهده می كنیم و می شنویم.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آفریقای جنوبی در مصاحبه تلفنی با رادیو مقاومت با اشاره به جمله نلسون ماندلا مبنی بر اینكه آزادی آفریقای جنوبی زمانی كامل خواهد شد كه فلسطین آزاد شود، گفت: از قبل از این قضایا نلسون ماندلا این موضوع را مطرح كرده است. این جمله رویكردی است كه همه آزادیخواهان آفریقای جنوبی به آن نگاه می كنند.

وی افزود: وزیر اطلاعات اسبق آفریقای جنوبی چند روز پیش مطرح كرد من مبارزات خود را از سال 1961 و همراه با ماندلا شروع كردم. آن زمان ماندلا به ما گفت ما دو راه بیشتر نداریم؛ تسلیم شویم و یا مقاومت كنیم. ما مقاومت را برگزیدیم و پیروز شدیم. فلسطینی ها الان در حال مقاومت هستند و ما در كنار آنها ایستاده ایم.

دریاباری با بیان این كه در همه مباحث مطرح شده توسط رهبران و مسئولین آفریقای جنوبی استفاده از آپارتاید، مقاومت و مبارزه كاملا مشهود است، گفت: واقعا حق سرزمینی فلسطینی ها از آن ها غصب شده است. تمام آزادی خواهان جهان متوجه این مطلب هستند و آفریقای جنوبی از جمله كشورهایی است كه با این كاملا آشنا هستند، دنبال احقاق حق هستند و طرفدار مظلوم خواهند بود.

وی در باره عملكرد رسانه های آفریقای جنوبی گفت و عنوان كرد: از زمانی كه طوفان الاقصی شروع شد در آفریقای جنوبی راهپیمایی انجام شد و رسانه ها آن را پوشش دادند. در كیپ تاون بزرگترین راهپیمایی را در مورد فلسطین داشتیم كه گفته می شود در 30 سال اخیر بی بدیل بوده است. این راهپیمایی ها متفاوت بوده استگاهی وقت ها مسلمان ها و گاهی یهودی های ضد صهیونیسم راهپیمایی كردند و هر هفته در مراسم مذهبی شان همدردی برای فلسطین و دعا برای آزادی فلسطین و برائت جستن از صهیونیسم را مطرح می كنند.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آفریقای جنوبی از تصمیم برای بسته شدن سفارت در آفریقای جنوبی گفت و توضیح داد: فضای آفریقای جنوبی روزنامه ها و فعالان سیاسی مشغول كار هستند و این باعث شد دفتر همكاری كه آفریقای جنوبی در اسرائیل داشت كاملا بسته شود و تمام نیروها را بخواهند برگردند.

دو هفته پیش ادامه این مسیر اتفاق افتاد و نمایندگان پارلمان آفریقای جنوبی به قطع كامل روابط، بستن سفارتخانه و اخراج سفیر اسرائیل رأی دادند. تصمیم نهایی برای اجرایی كردن این مصوبه باید از سوی دولت، سیریل رامافوسا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی گرفته خواهد شد.

وی به سفر نمایندگان حماس به آفریقای جنوبی اشاره كرد و گفت: رئیس دفتر حماس در ایران و یكی دیگر از اعضای دفتر سیاسی حماس از هفته پیش به آفریقای جنوبی آمده اند و در شهرهای مختلف حضور پیدا كردند. برخی از صهیونیست ها به این اقدام معترض شدند وزیر خارجه آفریقای جنوبی پاسخ داد و گفت از نظر تمام قوانین بین الملی حماس یك گروه قانونی است و نه تنها می تواند اینجا حضور پیدا كند بلكه می تواند دفتر هم داشته باشد و هیچ مشكلی در این جهت نداریم.

این شما صهیونیست ها هستید كه مشغول جنایت جنگی هستید و بارها مورد اعتراض حتی سازمان ملل هم قرار گرفتید ولی به آن توجه نمی كنید و حالا هم دارید نسل كشی می كنید.

دریاباری تاكید كرد: آفریقای جنوبی در این مدت حمایت های خوبی از فلسطین داشته و گام به گام این فضا را مدیریت می كند و به جلو می برد.

وی با بیان این كه الگو و پیشتاز بودن ایران در آفریقای جنوبی خیلی مورد توجه واقع شده است، اظهار كرد: در دیدارها و ملاقات هایی كه با گروه های مختلف دارم، كاملا احساس می كنم وجاهت جدیدی بعد از طوفان الاقصی به ایران و مقاومت اضافه شده است.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آفریقای جنوبی با بیان اینكه در این كشور فضا خیلی آماده است تا بتوانیم تا هم از حضور هنرمندان و هم ازحضور اساتید دانشگاهی و وزارت علوم استفاده كنیم، گفت: در فضای آكادمیك كنفرانس فاخری در سطح وزارت آفریقای جنوبی با مركز پژوهش های علوم انسانی برگزار شد و موضوعش درگیری اسرائیل و فلسطین بود. جای وزارت علوم در این كنفرانس خالی بود ولی به نمایندگی از آنها افرادی را معرفی كردیم تا صحبت كنند.

وی با اشاره به همزمانی برگزاری كنفرانس همبستگی با فلسطین و سالگرد دهمین سال مرگ نلسون ماندلا در آفریقای جنوبی اظهار كرد: در این كنفرانس از 70 كشور حضور داشتند یكی از شعارهایی كه مطرح شد و نوه نلسون ماندلا آن را بارها در سخنران خود گفت از رودخانه تا دریا، فلسطین باید آزاد شود.

گفتنی است؛ شما مخاطبان ارجمند رادیو مقاومت میتوانید برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت را شنبه تا چهارشنبه از ساعت 21:00 تا 23:00 روی موج اف ام ردیف 95,5 مگاهرتز و یا از طریق نرم افزار كاربردی ایران صدا دنبال كنید. همچنین سامانه پیامكی 30000955 آماده دریافت پیامك‌های مخاطبان فهیم رادیو مقاومت است.

مرتبط با این خبر

  • درگیری تركیه با كُردهای سوریه جدی شده است

  • حضور مردم كلید حل مشكلات است

  • احساس خطردشمن از وحدت درمنطقه

  • انصارالله با رونمایی از سلاح‌های جدید به نقش ژئوپلیتیكی یمن ضریب داد

  • یمنی‌ها اعتبار سامانه تاد آمریكا را خدشه‌دار كرده‌اند

  • یمن یكی از اجزای اصلی ایالات متحده مقاومت است

  • رسانه‌های غربی الجولانیِ تروریست را بزك كردند

  • یمن به بازوی قدرتمند مقاومت تبدیل شده است

  • صهیونیست‌ها در برابر موشك‌های یمنی ناتوان شده‌اند

  • نویسندگان در روایت عاشقانه‌های دفاع مقدس مراقب خطوط قرمز باشند