صدای جمهوری اسلامی ایران

فلسطینی‌ها در نوار غزه كه برای سومین ماه متوالی با جنایات بدون توقف رژیم صهیونیستی مواجه هستند، در نتیجه سیاست قحطی كه رژیم اشغالگر از آغاز جنگ در پیش گرفته‌است، با یك بحران واقعی دست و پنجه نرم می‌كنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو مقاومت و به نقل از خبرگزاری ایسنا، مقامات رژیم اشغالگر و ارتش آن با كنترل تعداد كامیون‌ها و بازرسی گذرگاه «العوجا»، محدودیت‌هایی را برای ورود كمك‌های بشردوستانه و غذایی از طریق گذرگاه زمینی رفح به نوار غزه اعمال می‌كنند.

طبق این گزارش، علاوه بر این، بازارهای غزه خالی از كالاهای اساسی است و بسیاری از آنها متكی به كمك‌های توزیع شده در مراكز سرپناه در مقادیر كم و محدود هستند؛ كمك‌هایی كه برای رفع نیازهای خانواده‌های متوسط ​​و بزرگ كافی نیست، این درحالی است كه مناطق دیگر از این كمك ها نیز محروم هستند.

سازمان‌های حقوق بشری طی چند روز گذشته، گزارش‌هایی مبنی بر جان باختن برخی از ساكنان در نتیجه بحران آب و غذا دریافت كرده‌اند و سازمان ملل و سایر نهادهای بین‌المللی نیز نسبت به خطر قحطی در نوار غزه هشدار داده‌اند.

در همین راستا، «جمیل سرحان»، معاون مدیر كل كمیسیون مستقل حقوق بشر در نوار غزه، تأیید می‌كند كه نهادهای حقوق بشری مواردی را در میان آوارگان به ویژع در شمال نوار غزه ثبت كرده‌اند كه به مدت دو تا چهار روز طعم غذا را نچشیده‌اند.

قحطی در غزه جان می‌گیرد

سرحان به العربی الجدید گفت كه نیروهای اشغالگر به آوارگانی برای تهیه غذا به تقلا می‌كنند، تیراندازی كرده و آنها را رها می‌كنند تا از شدت خونریزی جانشان را از دست بدهند. درواقع رژیم اشغالگر آوارگان را از غذا و اب محروم كرده است.

وی تاكید می‌كند كه كمیسیون مستقل حقوق بشر و دیگر نهادهای حقوق بشر آمار كاملی از تعداد مرگ و میر ناشی از تشنگی و گرسنگی در اختیار ندارند، اما گزارش‌های مستندی وجود دارد كه حاكی از حاكم بودن وضعیت «قحطی» است كه منجر به مرگ می‌شود و این مسئله مستلزم مداخله سریع بین‌المللی برای آوردن غذا، آب و دارو به نوار غزه است.
كمیابی كالاهای اساسی

«عبدالرحمن لبد» شهروند فلسطینی كه از شمال نوار غزه به جنوب آن آواره شده است، از نبود كالاهای غذایی و كمبود آنها در بازارها و همچنین عدم توزیع كمك‌های غذایی در مراكز سرپناه توسط آنروا یا سازمان های دولتی شكایت دارد.

لبد به العربی الجدید گفت كه او برای تهیه غذا عمدتاً به كنسروهای توزیع شده از طریق مؤسسات بین‌المللی متكی است كه هر 48 یا 72 ساعت یك بار توزیع می‌شود و با توجه به ازدحام آوارگان برای رفع نیازهای خانواده‌های فلسطینی پناه گرفته در داخل مدارس كافی نیست.

وی می‌گوید، كالاهای كمیاب كنسرو و مواد غذایی موجود در بازارها با وضعیت مالی فلسطینی‌ها در غزه همخوانی ندارد؛ چراكه قیمت برخی از آنها بیش از 100 درصد افزایش یافته و این در حالی است كه در نتیجه جنگ همه تقریباً بیكار هستند و آنها هیچ منبع درآمدی ندارند كه بتوانند نیازهای خود را تامین كنند.

مرحله خطرناك

در همین حال، «اسماعیل الثوابته»، مدیركل دفتر اطلاع رسانی دولتی نوار غزه می‌گوید كه این باریكه در تمامی زمینه‌ها، به ویژه آب و غذا، مرحله خطرناكی را پشت سر می‌گذارد. این وضعیت خبر از كه وقوع یك فاجعه واقعی می‌دهد كه در صورت وقوع منجر به وخامت كامل و بی سابقه وضعیت خواهد شد.

قحطی در غزه جان می‌گیرد

الثوابته افزود: برخی از معدود كامیون‌های حامل كمك شامل محموله‌هایی از قبیل پارچه، كیت آزمایش كرونا و تعدادی بطری‌ آب است. این روشی است كه پایه و اساس آن هدف آن فشار بر ملت فلسطین و محروم كردن زنان و كودكان از غذا، دارو و مایحتاج مهم و اساسی زندگی است.

به گفته مدیركل دفتر اطلاع رسانی دولتی در غزه، آنروا به طور عمدی سرعت كمك‌های خود را كاهش داده و به نظر می‌رسد كه قصد ندارد به بحران توزیع آرد پایان دهد. عملكرد انروا به گونه‌ای است كه گویی خانواده‌های فلسطینی را عمداً توهین و تحقیر می‌كند.

وی خاطرنشان می‌كند كه كمك وارد شده به نوار غزه یك درصد نیاز فلسطینی‌ها را برآورده نمی‌كند، و این مسئله مستلزم باز شدن كامل و شبانه روزی گذرگاه رفح و اجازه ورود 1000 كامیون حامل كمك و ورود یك میلیون لیتر سوخت در روز است.

مرتبط با این خبر

  • درگیری تركیه با كُردهای سوریه جدی شده است

  • حضور مردم كلید حل مشكلات است

  • احساس خطردشمن از وحدت درمنطقه

  • انصارالله با رونمایی از سلاح‌های جدید به نقش ژئوپلیتیكی یمن ضریب داد

  • یمنی‌ها اعتبار سامانه تاد آمریكا را خدشه‌دار كرده‌اند

  • یمن یكی از اجزای اصلی ایالات متحده مقاومت است

  • رسانه‌های غربی الجولانیِ تروریست را بزك كردند

  • یمن به بازوی قدرتمند مقاومت تبدیل شده است

  • صهیونیست‌ها در برابر موشك‌های یمنی ناتوان شده‌اند

  • نویسندگان در روایت عاشقانه‌های دفاع مقدس مراقب خطوط قرمز باشند