صدای جمهوری اسلامی ایران

وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینكه ساخت فیلم‌های دفاع مقدسی هزینه‌بر است و به امكانات و تجهیزات خاصی نیاز دارد، گفت: یك هنرمند بدون پشتوانه نمی‌تواند وارد این عرصه شود.

محمد حسینی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون پیشین دولت سیزدهم و عضو هیئت‌علمی دانشگاه در برنامه «مثنوی حماسه» رادیو مقاومت، با ارزیابی وضعیت سینمای مقاومت در ایران، اظهار كرد: بحث مقاومت كه از ابتدای زندگی بشر وجود داشته یك مسئله بسیار مهم محسوب می‌شود. هنرمندان در موارد متعدد، رخدادهای مهم تاریخی در این عرصه را به تصویر كشیدند و مردم را با زوایای بیشتری از این حوادث آشنا كردند اما معتقدم كه ما در این زمینه كم‌كاری كردیم و هنوز كار جدی انجام نشده است.
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان كرد: اگرچه فیلم‌هایی درمورد مسئله فلسطین ساخته شده اما به نظر می‌رسد رقبای ما بیشتر در این عرصه سرمایه‌گذاری كردند و با بهره‌گیری از جاذبه‌های هنری و به طور غیرمستقیم، رفتارهای خود را به حق و مردم مظلوم فلسطین را تروریست و انسان‌هایی خشن جلوه دادند.
حسینی با تأكید بر اینكه مبانی فرهنگ ایرانی‌اسلامی باید در قالب جذاب هنر ارائه شود، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند هزینه مقاومت كمتر از هزینه‌سازش و تسلیم‌شدن است لذا ضرورت دارد كه با مصادیق موجود، چهره واقعی غرب و اروپا كه ظاهراً مدعی حقوق بشر و مدافع زنان و كودكان هستند را در قالب هنر عرضه كنیم وگرنه آنها خود را موجّه جلوه می‌دهند تا بر افكار عمومی دنیا مسلط شوند.
وی متذكر شد: باوجود اینكه بخش‌هایی از خاك ایران در دوره قاجار و پهلوی جدا شد اما در دوران دفاع مقدس با درایت و هدایت امام خمینی (ره) برای اولین‌بار یك وجب از خاك ما در اشغال دشمن باقی نماند و اینها سوژه‌هایی است كه باید در موردش بیشتر فیلم ساخت.
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما در زمان جنگ و دفاع مقدس شاهد اهتمام جدی‌تری نسبت به تولید فیلم در این زمینه بودیم اما از مقطعی به بعد دچار افول شدیم و حتی فیلم‌هایی به اسم جنگ و در حقیقت ضدجنگ هم ساخته شد.
حسینی خاطرنشان كرد: دولت نهم و دهم توجه بیشتری به سینمای دفاع مقدس و مقاومت نشان داد اما عده‌ای بر این باور بودند كه جنگ تمام شده و دیگر الان دوره تنش‌زدایی و خردگرایی است گویا وقتی ما دفاع می‌كردیم خلاف عقل و خرد بوده است!
معاون پیشین دولت سیزدهم به فرمایشات مقام معظم رهبری در این زمینه اشاره و بیان كرد: حضرت آقا خطاب به مسئولان كنگره شهدا تأكید كردند طوری عمل كنید كه جوانان امروز كه در دوران جنگ نبوده مانند خود شما مسائل را دریابند و بهترین روش هم استفاده از ابزار هنر است.
عضو هیئت‌علمی دانشگاه افزود: گاهی اوقات یك فیلم و حتی سریال می‌تواند كار ده‌ها سخنرانی و كتاب را انجام دهد مانند فیلم «به‌وقت شام» ابراهیم حاتمی‌كیا كه خطر داعش و تكفیری‌ها و حامیان آن‌ها برای كشور را نشان داد.
حسینی با اشاره به اینكه فیلم‌های دفاع مقدسی هزینه‌بر است و به امكانات و تجهیزات خاصی نیاز دارد، بیان كرد: یك هنرمند بدون پشتوانه نمی‌تواند وارد این عرصه شود البته فیلم‌های متعددی درباره شهید كاوه و سردار علی هاشمی و فیلم 33 روز ساخته شد اما امیدواریم این رویكرد ادامه داشته باشد.
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی كارنامه فیلم‌های دفاع مقدس را مطلوب ارزیابی كرد و درعین‌حال گفت: كارنامه سینمای دفاع مقدس هنوز جای كار دارد و باید فیلم‌های بیشتری در زمینه دفاع مقدس ساخته شود البته تقریظ مقام معظم رهبری بر برخی كتاب‌های دفاع مقدس نیز باعث شده ما گنجینه‌ای از فیلم‌ها را داشته باشیم كه تبدیل به فیلمنامه شوند.
عضو هیئت‌علمی دانشگاه در مصاحبه با رادیو مقاومت درباره این موضوع كه منابع مالیِ فیلمسازان انتظارات از سینمای مقاومت را برآورده نمی‌سازد بیان كرد: پیشینیان و همرزمان ما جان خود را در این راه تقدیم كردند و از بهترین سرمایه زندگی خود گذشتند و ما هم احساس مسئولیت می‌كنیم و وظیفه داریم كه نقش‌آفرینی‌ها و رشادت‌های رزمندگان را به تصویر بكشیم هرچند كه با سختی‌ها و مشكلات زیادی همراه باشد ضمن اینكه نهادهای انقلابی مانند سپاه و ارتش و بسیج نیز آمادگی دارند كه تجهیزات موردنیاز را در اختیار فیلمسازان قرار دهند.
حسینی تصریح كرد: اینكه امروز افكار عمومی دنیا به حمایت از مردم فلسطین و جبهه مقاومت برخاسته یك فرصت مغتنم است كه باید از آن برای عمق‌بخشی به آگاهی و بیداری كشورها استفاده كنیم.

مرتبط با این خبر

  • تجمع میلیونی در یمن، نشان‌دهنده افزایش بصیرت جبهه مقاومت است

  • مستند زندگی شهید محمدهادی حاج رحیمی به زودی آماده می شود

  • جبهه مقاومت ظرفیت بالایی دارد

  • تنها راهكار تسرّی فرهنگ مقاومت، روایت هنرمندانه است

  • بصیرت، هسته مركزی گفتمان ضد استكباری است

  • بصیرت مردم پازل دشمن را بهم می ریزد

  • تمركز رسانه‌ها از فلسطین دور نشود

  • مكتب حاج قاسم همه ابعاد زندگی را دربر می‌گیرد

  • موشك‌های هایپرسونیك از مهمترین امتیازات یمن است

  • اهمیت حكمرانی رسانه‌ای دو برابر شده است