داودی با بیان اینكه جریانات تكفیری مانند جولانی از ثبات كافی برخوردار نیستند و نمیتوانند به پایداری دست یابند، اظهار كرد: جمهوری اسلامی باید به صورت هوشمندانه عمل كند و دو مسئله مهم بیانیههای دیپلماتیك كه از سوی وزارت امور خارجه صادر خواهد شد و اقدامات میدانی و مقاومتی را مد نظر داشته باشد.
علیرضا داودی، كارشناس و تحلیلگر ارشد حوزه رسانه با حضور در برنامه «عصر مقاومت» رادیو مقاومت، به تشریح پیشرویهای گروه تروریستی تحریرالشام و تأثیرات آن بر منطقه پرداخت و اشاره كرد: تحریرالشام تركیبی از جریانات تكفیری و بازماندههای داعش است و رهبری آن عمدتاً سوری هستند. این گروه به عنوان یك جریان واسطه عمل میكند كه به دنبال ایجاد فرصتی برای ترمیم رژیم صهیونیستی و تأثیرگزاری بر تحولات منطقهای است.
وی با اشاره به سه محور اصلی فعالیتهای تحریرالشام تصریح كرد: محور اول، ترمیم رژیم صهیونیستی و حلوفصل خسارتهای آن، محور دیگر تأثیرگزاری بر وضعیت سیاسی در اروپا و آمریكا و محور سوم تلاش برای تضعیف محور مقاومت و ایجاد سرزمین حائل بین آنهاست.
این كارشناس رسانه به برنامههای تحریرالشام برای افزایش تنش و خشونت در دمشق و دیگر شهرها، ایجاد چهرهای دموكراتیك و كوركردن نقاط مقاومت اشاره كرد و ادامه داد: این اقدامات به منظور حفظ رژیم و ایجاد بیثباتی در منطقه انجام میشود.
داودی به بررسی وضعیت بیثباتی در منطقه پرداخت و گفت: دو ركن اصلی در این بیثباتی موثر هستند؛ اول، نقش تركیه كه به نظر میرسد در این حوزه تلاشهای زیادی انجام میدهد و دوم، برخی كشورهای عربی- غربی كه در حال انجام تحركاتی هستند تا به نتایج سریعتری دست یابند.
وی به دو رویكرد رسانه های بیگانه و غربی برای این تحركات اشاره كرد و افزود: رویكرد تحریفی كه با استفاده از كلمات و عبارات آغاز میشود و رویكرد تبشیری كه به تبیین و ایجاد اختلال در محیط به نفع جریانهای خاص میپردازد.
كارشناس رسانه به نقش جمهوری اسلامی ایران در این زمینه اشاره و اظهار كرد: جمهوری اسلامی باید به صورت هوشمندانه عمل كند و دو مسئله مهم را در نظر داشته باشد؛ اول، بیانیههای دیپلماتیك كه از سوی وزارت امور خارجه صادر خواهد شد و دوم، اقدامات میدانی و مقاومتی.
داودی در مصاحبه با رادیو مقاومت با بیان اینكه رسانههای بیگانه در تلاش هستند تا در این شرایط سوالاتی مربوط به جمهوری اسلامی ایران و اقدامات آن در قبال این تحولات مطرح كنند، هشدار داد: نباید افكار عمومی به سمت توقعات نابجا و هیجانی سوق داده شود، زیرا وضعیت سوریه بسیار پیچیده است و هر اشتباهی میتواند عواقب خطرناكی به همراه داشته باشد. جمهوری اسلامی باید با درك این معادلات جدید، رویكرد خود را در روزهای آینده اتخاذ كند.
وی خاطر نشان كرد: جریانات تكفیری مانند جولانی از ثبات كافی برخوردار نیستند و نمیتوانند به پایداری دست یابند.