صدای جمهوری اسلامی ایران

كارشناس رسانه گفت: در حوزه مقاومت آنچه كه نهایتا شما را به صادق بودن می رساند، فقط استقامت است و استقامت هم مراتب زیادی دارد اما نتیجه در همه آنها ثابت است و آنهم اینكه استقامت كننده در مسیر مقاومت، خود مقاومت می شود.

به گزارش روابط عمومی رادیو مقاومت، علیرضا داودی كارشناس رسانه در برنامه عصر مقاومت در برنامه عصر مقاومت گفت: در حوزه مقاومت، مفهومی به نام استقامت وجود دارد. اگر بخواهیم برای بحث مقاومت دو بال جدی در نظر بگیریم بخش استقامت یكی از بال های بسیار مهم این حوزه تلقی می شود. چون استقامت سه كار را برای ما انجام می دهد. بین آنچه كه قبل از حركت وجود داشته و آنچه به عنوان هدف پیش رویمان است، ایجاد نقطه تعادل می كند.

وی ادامه داد: در مرحله دوم به آن فضای اعوجاج هایی برمی گردد كه در طول مسیر انسان را به نقطه هایی می رساند كه بین خودش و نداشته هایش در مقامی انتخاب هایی انجام دهد. پس استقامت در اینجا به داد حركت كننده در این مسیر می رسد. بحث سوم این است كه معمولا در مسیر مقاومت تاكید بر حوزه استقامت یعنی تبدیل آن چیزهایی كه برای ما ذهنی به آن چیزهایی كه علمی تلقی می شود و تبدیل ذهنیات ما به عینیات در این حوزه یكی از مهمترین مسائل است كه بحث استقامت است كه با كلمه هایی مثل ممارست هم همراه می شود. استقامت و پایداری از شاخصه های بسیار مهم است.

وی افزود: مسئله اول بحث چگونگی تغییر باور در حوزه مقاومت است، مسئله دوم بحث درك واقعیات. این تغییرات به مثابه اصالت این حوزه تلقی می شود. پس وقتی صحبت از مقاومت می كنیم از گزاره ای صحبت می كنیم كه زمان ندارد و مكان را در خود جای نمی دهد. كسی كه وارد حوزه مقاومت می شود از هر سویی به مفهوم استقامت می رسد.

وی ادامه داد: استقامت دو ساحت پیدا می كند یكی استقامت در مسیر مقاومت برای رسیدن است. بحث دیگر استقامت در برابر جریان های مواجهه كننده با مقاومت است. تركیب این دو با هم می شود انسان خردمند در این حوزه. اینكه شما به این برسید كه چگونه این مسیر باید صادقانه طی شود و اینكه چگونه باید عالمانه در مواجهه با مواجهه كنندگان با این مسئله قرار بگیرید مهم است. این دو با هم دیگر شما را به سمتی می برد كه استقامت و استمرار در متعهد بودن بین مسیر را ایجاد می كنید.

داودی بیان داشت: هزاران مفهوم وجود دارد كه شما را به نقطه ای برساند كه این نقطه بر روی اندیشه اصلی انتخاب مسیر و این حركت شما تاثیر بگذارد و استقامت اینجا است كه خودش را نشان می دهد. در حوزه مقاومت آنچه كه نهایتا شما را به صادق بودن می رساند، فقط و فقط استقامت است و استقامت هم مراتب زیادی دارد و حتی طی طریق های متنوعی دارد اما نتیجه در همه آنها ثابت است و آنهم اینكه استقامت كننده در مسیر مقاومت، خود مقاومت می شود.

این كارشناس رسانه گفت: سید حسن نصرالله در یكی از سخنرانی هایشان می گویند حاج قاسم یعنی لبنان یعنی سوریه و این نسبت دادن یك گزاره انسانی به محیط جغرافیایی به مفهوم عام آن است. پس اینجا یعنی استقامت تبدیل كننده گزاره به اصالت موضوع تبدیل می شود یعنی اینجا خود فرد تبدیل به محور شده است. این حتی چیزی فراتر از الگو شدن است. حوزه مقاومت و حوزه استقامت مثل دو روی یك سكه به جریان و جبهه و حوزه و مقاومت تبدیل می شود.

وی ادامه داد: فرضا گزاره ای مثل استقامت از كجا تا كجا است؟ از چه حوزه ای شروع می شود؟ و تا كدام حوزه ادامه دارد؟ دقت در این حوزه شما را به این می رساند كه از آن تحت عنوان ضلع رستگاری یاد می كنیم و این ضلع در حوزه مقاومت یكی از اضلاع در برگیرنده گزاره ها و افراد مختلف است و آثار متفاوتی دارد. در حوزه رستگاری فزت برب الكعبه مختص به یك واقعه و یك نفر است و جای دیگری به این معنا نمی بینید و آن هم بحث علی (ع) است و عدالت و مسجد و عبادت و ضربه و جهل و نفاق است. همه این مفاهیم را در كنار هم بگذارید می بینید به خدای كعبه رستگار شدم یك مفهوم بسیار پیچیده ای دارد.

وی افزود: ما می توانیم جزئیات موجود در محور مقاومت را در سیره ائمه معصوم ببینیم. وقتی بحث رستگاری پیش می آید فضایی كه رخ می دهد جمع نقیضین است اما بحث رستگاری می شود یكی از جلوه گری ها در این حوزه. هر كدام از مقاومت های زینبی حسنی حسینی یكی از ضلع های این اضلاع است. پس ضلع رستگاری وقتی برمی گردد به جنس مقاومت علوی نحوه تربیت و گزاره بندی اش با مفهومی تحت عنوان استقامت كنار هم چیده شده است. مفهوم مقاومت های حسنی حسینی و ... هر كدام با یك مفهوم كنار هم قرار گرفتند البته لزوما به این معنی نیست كه این ضلع در برگیرنده فقط همین یك مفهوم باشد بلكه همه مفاهیم است و این مفهوم به دلیل این عبارت برجسته تر دیده می شود.

داودی گفت: در حوزه مقاومت نتیجه استقامت، رستگاری است. حالا این رستگاری با چه مشتقاتی و بر اساس كدام گزاره ها باشد؟ حوزه رستگاری مهم ترین نتیجه اش این است كه باعث می شود بیهوده ندویم ننشینیم فكر نكنیم و هر آنچه به آن می رسیم می شود شانی از شئون به سمت رستگاری. حوزه مقاومت یكی از شئونی است كه وقتی به مرحله استقامت می رسید هر حركتی می كنید اقدام مجاهدانه است با اجر و زوایای خودش و در حوزه مقاومت هیچ عملی از شما به شرط مزین بودن به حوزه استقامت كه نتیجه اش رستگاری است نه بیهوده است نه بی فایده است.

وی افزود: بنابراین همه رفتارهای حاج قاسم مثل راه رفتن حركت كردن نشستن و ... اش او را به یك مكتب تبدیل می كند. كسی كه می تواند در همه ابعاد تبدیل به مكتب شود یكی از شئون رستگاری است. پس اگر حوزه مقاومت با استقامت در این ضلع همراه شود سیره علوی نتیجه اش رستگاری می شود و قاعدتا هر آنچه در مقابلش هست باطل تلقی می شود.

وی گفت: الزام ها همه گزاره ها و ایستگاه ها است اما اگر بخواهیم وسیع تر صحبت كنیم به اراده برمی گردد. اراده برای تامین نیاز هویت شما را تعریف می كند. اگر شما حس نیاز كردید كه در حوزه مقاومت باشید و اراده كنید هویت شما مقاومتی تلقی می شود. اگر در این حوزه نتوانیم اراده مان را تقویت كرده و نیازمان را درست تشخیص دهیم قاعدتا هویت جدی پیدا نمی كنیم یعنی نه می توانیم انتظاری را برآورده كنیم و نه می توانیم ضرورتی ایجاد كنیم. بنابراین از اینجا به بعد زندگی ما ابتر است و زندگی نباتی است.

وی گفت: اگر ‌بخواهید به این زندگی نباتی جنبه انسانی بدهید، یعنی تشخیص درست نسبت به آن موضوعات و ‌استمرار بر این تشخیص و استقامت برای رسیدن به گزاره های این تشخیص می شود دو مفهوم اصلی كه ما را از مرحله بی خاصیت بودن و بی نتیجه بودن خارج می كند.

وی ادامه داد: وقتی هیئتی برگزار می شود در پایان آن وقتی چراغ ها را روشن می كنند یك شادی درونی داریم. اساسا حوزه ای كه نام ائمه به آن گره خورده باشد شك نكنید در آن با شما نسیه برخورد نمی كنند و هر چه هست نقد نقد است. اولین بخش آن بهجت و‌ رضایت درونی است. این یعنی اینكه شما باطل حركت نكردید و به رضایت مندی درونی رسیدید.

انتهای پیام/

مرتبط با این خبر

  • ضرورت صدور ادبیات و فرهنگ مقاومت به آزادی‌خواهان جهان

  • بیداری انسان‌رسانه‌ها و كاهش تسلط غرب بر رسانه‌ها در دنیای امروز

  • یمن مراكز استراتژیك اسرائیل را از حیّز انتفاع ساقط كرده است

  • سلطه‌طلبی یهودیان؛ نتیجه نژادپرستی و پروپاگاندای رسانه‌ای

  • حفظ انسجام محور مقاومت با تمام توان

  • چین و روسیه دو سوی مقاومتِ تركیبی قرار دارند

  • هنرمندان روحیه وطن‌پرستی را در نسل جوان تقویت كنند

  • رسالت اصلی جامعه دانشگاهی جهاد علمی و امیدآفرینی است

  • تطهیر چهره تحریرالشام و تخریب ایران؛ اولویت رسانه‌های معاند

  • چالش‌های بین‌المللی، گریبانگیر رژیم صهیونیستی در سال جدید میلادی