ایران صدا
صدای جمهوری اسلامی ایران

این كتاب 208صفحه‌ای، اثر دیگر روح‌الله رشیدی درباره بزرگان هنر انقلاب است و خاطرات شفاهی «سیدحمید شاهنگیان» از آهنگسازان و مدیران تأثیرگذار حوزه موسیقی را دربرمی‌گیرد

كتاب برخیزید مجموعه خاطرات شفاهی سید حمید شاهنگیان از آهنگسازان و مدیران تأثیرگذار حوزه موسیقی انقلاب اسلامی، توسط دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی راهیار منتشر شده است.

درباره كتاب برخیزید
شاهنگیان تنظیم و آهنگسازی بسیاری از سرودهای انقلابی نظیر برخیزید ای شهیدان راه خدا و یا خمینی ای امام را بر عهده داشته است. او پس از انقلاب تا سال1360 نیز در سمت ریاست شورای شعر و موسیقی صداوسیما فعالیت داشت. كتاب برخیزید به دنبال بیان این موضوع است كه مساجد، مدارس دینی، روضه‌ها، هیئت‌ها، انجمن‌های اسلامی و جلسات قرآن در جهت تربیت مردم فعالیت كردند و به عنوان یك عامل اصلی در كنار هم آمدن بدنه انقلاب شناخته می‌شوند. بستر این هسته‌ها و مراكز انقلابی، فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی بوده، از اشعار و ترانه‌های اعتراضی و انقلابی گرفته تا پوسترها، كارت پستال‌ها، دیوار نوشته‌ها، نمایشنامه‌ها و تئاترها، مستندها، عكس‌ها و... همه و همه ابزاری بودند در دست هنرمندان و مردم تا به گسترش و عمق فكری و عینی انقلاب یاری رسانند.

بخشی از كتاب برخیزید
در سال‌های مبارزه و منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی، حوزه موسیقی به ویژه سرود در انحصار نیروهای چپ بود كه مفاهیم آن نیز با اندیشه‌های این گروه‌های سیاسی شكل می‌گرفت. اما در سال 57 بود كه موسیقی انقلابی تولید شد كه رنگ توحیدی داشتند و این بچه مسلمان‌ها بودند كه فضای كار را برای اجرای آثار به دست گرفتند و تا آنجایی كه بنده تحقیق كردم حمید شاهنگیان یكی از شروع‌كننده‌های این جریان بود كه نقش بسیار موثری در تولید آثار موسیقایی مرتبط با انقلاب اسلامی داشت و كارهایی را خلق كرد كه برای همیشه ماندگار شد. او از جمله هنرمندانی است كه وقتی در ایام منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی وارد ایران می‌شود با نیازهای فرهنگی آشنا و همراه با جریان انقلابی كه از همان دوران آغاز شده بود تلاش می‌كند تا كارهای مناسبی در این عرصه تولید شود.

وی گفت: حمید شاهنگیان از جمله هنرمندانی بود كه درتظاهرات روز 17 شهریور تهران نیز حضور داشت و از همان زمان معتقد بود كه نباید اجازه داد كه این اتفاق بسیار مهم تاریخی از سوی رژیم پهلوی به فراموشی سپرده شود. اتفاقاً با همین انگیزه بود كه سرود 17 شهریور را تولید كرد كه همه كارهای مربوط به تولید و ضبط آن را با روش یك نفره انجام داد كه در آن زمان واقعاً جالب توجه بود. او از جمله هنرمندانی بود كه در ساماندهی گروه‌های سرودی كه حین ورود حضرت امام خمینی (ره) به فرودگاه مهرآباد و سخنرانی در بهشت زهرا برنامه اجرا كردند نقش بسیار موثری داشت و پس از آن نیز كارهایی را تولید كرد كه هركدام تاثیر زیادی در شكل گیری جریان سرود پیدا كردند. روی هم رفته باید گفت كه حمید شاهنگیان از جمیع جهات حق بزرگی به گردن هنر انقلاب دارد كه می‌توانیم با مطالعه آثاری پژوهشی مرتبط با او و برخی دیگراز هنرمندان به بخش مهمی از نظریه موسیقی انقلاب برسیم.

مرتبط با این خبر

  • معرفی كتاب «چهار دهه اقتدار و افتخار»

  • معرفی كتاب «سبك شناسی هنر انقلاب اسلامی»

  • معرفی كتاب «تجارب انقلاب اسلامی»

  • معرفی كتاب «همگام با پرواز انقلاب»

  • معرفی كتاب «تبخال»

  • معرفی كتاب «دارساوین»

  • معرفی كتاب «انقلاب اسلامی از نگاه اندیشمندان روس»

  • معرفی كتاب «فلسفه انقلاب اسلامی»

  • معرفی كتاب «تاریخ نبردهای هوایی در دفاع مقدس»

  • معرفی كتاب «چه كسی ماشه را خواهد كشید»